KARLOVAC, 01.12.2016.

Početna stranica | Zastupnica Maletić na nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Hrvatske

Fill 3 Copy 6KARLOVAC, 01.12.2016.

Zastupnica Maletić na nacionalnoj konferenciji savjeta mladih Hrvatske

Zastupnica Maletić u petak, 2. prosinca održat će predavanje „Važnost mladih u politikama EU te uloga mladih u periodu predsjedanja EU“ u sklopu Nacionalne konferencije savjeta mladih koja se organizira u Karlovcu.

Konferencija za cilj ima jačanje uloge savjeta mladih u procesima donošenja odluka i kreiranju lokalnih politika te izgradnju kapaciteta samih članova savjeta mladih. U tri dana trajanja Konferencije stručnjaci iz područja rada s mladima, iz zemlje i inozemstva, doprinijet će kvaliteti programa i raspravama na Konferenciji. Ipak, najveći fokus bit će na samim članovima savjeta mladih koji će zajedničkim radom na temelju primjera dobre prakse iznjedriti konkretne rezultate Konferencije koji će biti korisni za njihov svakodnevni rad.

Nacionalna konferencija okuplja članove općinskih, gradskih i županijskih savjeta mladih iz Hrvatske te je time najobuhvatnija konferencija za predstavnike savjeta mladih. Među brojnim sudionicima konferencije je i Vladin institut Republike Slovenije za mlade koji će prezentirati model «Mladim prijazna občina» kao primjer dobre prakse za uvođenje licenciranja gradova za mlade, a model funkcioniranja mladih prezentirat će i Nacionalna udruga djece i mladih Republike Francuske. Uz druge partnere time ova Nacionalna konferencija poprima i međunarodni karakter.

U programu konferencije sudjeluje stotinu mladih sudionika iz više od 40 savjeta mladih diljem Hrvatske, a održava se u organizaciji Savjeta mladih Grada Karlovca i Grada Karlovca, Savjeta mladih Karlovačke županije i Karlovačke županije te Udruge gradova, a u partnerstvu s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Veleposlanstvom Republike Francuske, Nacionalnom udrugom mladih i djece Republike Francuske, Inštitutom za mladinsko politiku Republike Slovenije, Mrežom mladih Hrvatske i udrugom Izvan fokusa.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE