PRELOG, 26.01.2019.

Početna stranica | Tribina: „Utjecaj mladih na izbor i rad zastupnika Europskog parlamenta”

Fill 3 Copy 6PRELOG, 26.01.2019.

Tribina: „Utjecaj mladih na izbor i rad zastupnika Europskog parlamenta”

Zastupnica Maletić je 26. siječnja u Prelogu, nositelju titule Europskog grada sporta 2019., sudjelovala na tribini o utjecaju mladih na izbor i rad zastupnika u Europskom parlamentu i važnosti njihova odaziva na nadolazeće europarlamentarne izbore.

Na izbore za Europski parlament 2014. izašlo je tek 25 % mladih na razini EU-a odnosno samo 13 % na razini Hrvatske. Iako čine gotovo petinu europskog stanovništva, mladi se danas ne osjećaju dovoljno uključenima u društvo, a njihove se želje i potrebe ne čuju.

Aktivno uključivanje mladih u kreiranje politika, strategija, donošenje odluka te adekvatan razvoj obrazovnog sustava koji će mlade već u srednjoj školi poticati na sudjelovanje u različitim društvenim procesima temelj je društvenog i gospodarskog razvoja svake države.

U razgovoru s mladima, zastupnica je prezentirala mogućnosti financiranja njihovih ideja i projekata te ih je pozvala na aktivno uključivanje u formiranje politika i mjera za mlade u budućem razdoblju od 2021.-2027. u kojem se sredstva namijenjena projektima mladih udvostručavaju. Razgovarali su i o načinima djelovanja za što veće uključivanje mladih u predstojeće izbore za Europski parlament i zaključili kako je važno organizirati što više konferencija i okruglih stolova na kojima će mladi biti glavni sudionici te im objasniti sve mogućnosti i prednosti sudjelovanja u EU politikama i razvojnim procesima.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE