TRIBINA, 08.02.2019.

Početna stranica | Tribina: „Što Europa čini za mene? EU i poslovanje?“

Fill 3 Copy 6TRIBINA, 08.02.2019.

Tribina: „Što Europa čini za mene? EU i poslovanje?“

Zastupnica Maletić sudjelovala je 8. veljače u Zagrebu na tribini „Što Europa čini za mene? EU i poslovanje?“, organiziranoj od strane Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj. Zastupnica je približila sudionicima aktualne europske teme vezane uz jačanje jedinstvenog tržište Europske unije, mobilnost radne snage, uspješnost mladih poduzetnika i startup-ova, izazove poslovanja i razvoja poduzetništva te je govorila o koristima članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Posebno je naglasila važnost razvoja digitalnog sektora u EU-u i Hrvatskoj jer Europa već sad zaostaje za Amerikom i Azijom u području digitalizacije. Tom prilikom istaknula je fragmentiranost tržišta i različita pravila kao prepreku sustavnom razvoju digitalnog sektora unutar Unije. Uz to nemaju sve države članice kapacitet za izgradnju i održavanje digitalne infrastrukture niti za razvoj novih tehnologija. To će posebno biti izazov za Hrvatsku jer nemamo razvijenu digitalnu infrastrukturu i raspolažemo s puno manje sredstava za ulaganje u njezin razvoj te će nam u budućem razdoblju ključni biti EU fondovi za hvatanje koraka s novim trendovima.

Zastupnica se osvrnula i na startup eko sustav u Hrvatskoj. „Nedostaju nam akceleratori, inkubatori, poslovni anđeli, inovativne javne nabave i općenito aktivna uloga državnih institucija u razvoju inovacija i startup-ova, podrška studentima u osnivanju vlastitog poduzeća i pokretanju poslova i slično. Iako su se izvori financiranja povećali još uvijek nedostaje investicijskog kapitala posebno venture fondova na našem tržištu.“, istaknula je zaključno zastupnica.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE