PLOGGING, 16.11.2018.

Početna stranica | [POZIV SVIMA ZAINTERESIRANIMA ZA SUDJELOVANJE U AKCIJI PLOGGING]

Fill 3 Copy 6PLOGGING, 16.11.2018.

[POZIV SVIMA ZAINTERESIRANIMA ZA SUDJELOVANJE U AKCIJI PLOGGING]

Akcija se održava u Šibeniku, u subotu 17.11.2018. u 11 h kod tvrđave sv. Nikole, na šetnici u kanalu sv. Ante.

Sudionici: zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić, nogometašice malonogometnog kluba Mirlović Zagora, tenisačice i tenisači kluba Šubićevac, predstavnici grada Šibenika i neprofitnih organizacija.

Pozivamo i sve ostale zainteresirane za sport, zdrav život i čist okoliš da nam se pridruže.

Akciju je pokrenula Europska pučka stranka (EPP) u Europskom parlamentu pod nazivom „Plogging – Jogging while collecting plastic and other garbage“ – Trčanje i skupljanje plastičnog i drugog otpada.

Riječ je o trendu započetom u Švedskoj 2016. koji kombinira zdrav život i zaštitu okoliša, odnosno trčanje i prikupljanje plastičnog otpada.

Ova inicijativa EPP-a provest će se u svim državama članicama. Krenuli smo s Maltom gdje su 6. studenoga zastupnici Roberta Metsola i Francis Zammit Dimech trčali s mladima i skupljali otpad šireći poruke o važnosti čuvanja okoliša i brige za zdravlje ljudi. Akcija se nastavlja kod nas u Hrvatskoj gdje će zastupnica Maletić, mladim sportašicama i sportašima, predstavnicima grada Šibenika i udruga promovirati ovaj popularni fitness trend.

Često čitamo o tome kako na svaka tri kilograma ulovljene ribe u Sredozemlju dolazi kilogram plastičnog otpada. Svi znamo da bi taj omjer do 2030. mogao biti 1:1, a do 2050. plastika će u morima, nastave li se trendovi, premašiti broj riba. Plastika na svjetskoj razini čini čak 85 % morskog otpada, a nalazi se i na dubinama od 3.000 metara. Osim što zagađuje obale, plastika šteti biljnom i životinjskom svijetu, a naravno i ljudima. Koliko i što možemo učiniti da to zaustavimo? Puno. Velikim i malim koracima. Od smanjenja proizvodnje i upotrebe plastike, preko novih načina obrade i recikliranja do akcija poput ove – uz zdrav život brinuti i o zdravom i čistom okolišu.

Pozivamo vas da podržite ovu akciju o važnosti promoviranja zdravih životnih navika poput šetnji u prirodi, brzog hodanja i trčanja koje se izvrsno mogu kombinirati i s brigom o okolišu.

O akciji će biti snimljen kraći video koji će, uz videa na istu temu iz ostalih država članica, biti prikazan u Europskom parlamentu.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE