POZIV NA KONFERENCIJU, 27.03.2019.

Početna stranica | Poziv na konferenciju povodom predstavljanja knjige „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“

Fill 3 Copy 6POZIV NA KONFERENCIJU, 27.03.2019.

Poziv na konferenciju povodom predstavljanja knjige „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“

Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić poziva Vas na konferenciju povodom predstavljanja knjige „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, čija je urednica i koautorica. Konferencija će se održati 1. travnja 2019. u hotelu Westin u Zagrebu, od 9:30 do 12:30.

Na konferenciji će, uz uvodno predstavljanje knjige, biti održana panel rasprava i dijalog sa sudionicima o dosadašnjem i budućem sudjelovanju Hrvatske i usporedivih država članica u procesu europskog semestra te prilikama i izazovima za hrvatsko gospodarstvo, na kojem će sudjelovati zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić, ravnateljica Ekonomskog instituta u Zagrebu Maruška Vizek, dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci Alen Host i glavni savjetnik u Sektoru statistike u Hrvatskoj narodnoj banci Davor Galinec. Moderator panela bit će Zvonimir Savić, direktor sektora za financijske institucije i ekonomske analize pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Dođite, uključite se u raspravu i ponesite sa sobom primjerak ovog vrijednog izdanja za koje je uvodnu riječ napisao potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis.

Hrvatska je od uključivanja u europski semestar 2014. iz godine u godinu bilježila sve bolje rezultate te sredinom 2017. izašla iz Postupka prekomjernog proračunskog deficita, a početkom ove godine utvrđeno je da više ne bilježi ni prekomjerne makroekonomske neravnoteže. Osim toga, Hrvatska će do 2020. ostvariti ili je već ostvarila svoje ciljeve u pogledu energetske učinkovitosti, smanjenja emisija stakleničkih plinova, povećanja udjela obnovljive energije (osim u prometu), smanjenja prijevremenog napuštanja školovanja te smanjenja siromaštva i socijalne isključenosti.

Međutim, za dugoročno visok i održiv gospodarski rast te podizanje produktivnosti i konkurentnosti potrebno je ustrajno nastaviti raditi na reformama i hvatati korak s novim tehnološkim znanjima i trendovima u svijetu. Ostalo je mnogo prostora za daljnji napredak koji se mora temeljiti na investicijama, sustavnim strukturnim reformama, pametnoj fiskalnoj konsolidaciji koja ostavlja prostor inovacijama, istraživanju i razvoju te promišljenim politikama koje potiču poduzetničke projekte i podižu konkurentnost.

Pokrovitelji konferencije su Jutarnji list te Hrvatski drvni klaster i časopis Komunal.

Konferencija je otvorena za javnost i ulaz je slobodan.

Prijaviti se možete na ovom linku.

5-godina-rh-u-eu-2

 

 

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE