GLINA, 16.02.2018.

Početna stranica | Posjet i predavanje zastupnice Ivane Maletić u Glini

Fill 3 Copy 6GLINA, 16.02.2018.

Posjet i predavanje zastupnice Ivane Maletić u Glini

Zastupnica Maletić posjetila je 16. veljače Glinu gdje je, u organizaciji Udruge za obrazovanje, kulturu i razvoj civilnog društva Lutum održala predavanje na temu “Potencijali i koristi fondova EU”. Prije predavanja zastupnica je održala radni sastanak u Gradskoj upravi Grada Gline na kojem su sudjelovali gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević i zamjenik Dario Žinić sa suradnicima te župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

U sklopu predavanja na kojem su sudjelovali predstavnici civilnog sektora, gradske uprave, poduzetnici i zainteresirani građani zastupnica je posebno napomenula važnost uključivanja civilnog sektora u donošenje strateških dokumenata i planova na lokalnoj razini, utvrđivanju potencijala i definiranje prioriteta. „To je sve dio temelja pametne specijalizacije na kojoj u Hrvatskoj još moramo jako puno raditi kako bi se u budućnosti EU fondovi mogli koristiti što ciljanije prema potrebama stanovništva pojedinog kraja da onda svi zajedno imamo koristi, da nam se ne dogodi da se odrade neki projekti i da na kraju nemaju svoju pravu vrijednost i stvarnu primjenu“, istaknula je zastupnica Maletić.

„Udruge mogu, gledajući koji su potencijali određenog kraja, razviti određene obrte i pomoći u razvijanju novih zanimanja i novih znanja. Pozivi za dostavu projektnih prijedloga Europskog socijalnog fonda će krenuti uskoro, znači ove godine već u prvoj polovini godine očekujemo prvi natječaj za udruge, za razvoj posebnih zanimanja. Ovdje ima puno potencijala i upravo o tome ćemo razgovarati, da vidimo što je najzanimljivije za vašu lokalnu sredinu. Za mlade i djelovanje udruga, bitan je program ERASMUS+ koji je važan za dodatne edukacije, razmjene znanja iskustava s mladima iz drugih država članica, pa prekogranična suradnja koja je ovdje bila dosta iskorištena. Naravno da ću ja uvijek staviti naglasak na poduzetništvo i gospodarstvo jer nam je to broj jedan za ostanak mladih i privlačenje novih mladih talenata“, naglasila je zastupnica Maletić.

Zastupnica Maletić poručila je na kraju kako su najvažniji znanje, argumenti, jasni stavovi i ciljevi. „Ako imate cilj, onda ćete do njega i stići, ako ne znate kamo idete, teško ćete nešto napraviti. Stoga ćemo pokušati zajedno definirati što se može, koristeći EU fondove, najbolje napraviti ovdje u Glini“, zaključila je Maletić.

slika-zaslona-2018-12-19-u-14-11-25
I’M studeni / prosinac 2018.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
slika-zaslona-2018-12-19-u-14-11-25
I’M studeni / prosinac 2018.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE