PUBLIKACIJE, 09.07.2018.

Početna stranica | Pet izdanja povodom pet godina Hrvatske u EU možete pronaći i u elektronskom izdanju

Fill 3 Copy 6PUBLIKACIJE, 09.07.2018.

Pet izdanja povodom pet godina Hrvatske u EU možete pronaći i u elektronskom izdanju

Povodom pet godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji pripremili smo pet publikacija o mogućnostima u EU za mlade, poduzetnike, lokalne jedinice, mali priručnik o pripremi i provedbi EU projekata te pregled iskorištenih sredstava i većih infrastrukturnih projekata financiranih iz fondova EU-a. Publikacije su izlazile uz tiskana izdanja Jutarnjeg lista i Slobodne Dalmacije 26. i 27. lipnja te od 2. – 4. srpnja 2018.

Ako želite da vam pošaljemo tiskani komplet pet publikacija pošaljite nam svoje podatke na ivana.maletic-office@europarl.europa.eu s naznakom “PUBLIKACIJE”.

Zahvaljujemo svima na povratnim informacijama, drago nam je da su vam ove publikacije pomogle u boljem snalaženju i pronalaženju mogućnosti koje su vam u EU otvorene. Nastojali smo odgovoriti na što više pitanja koja ste nam tijekom ovih godina upućivali.

Publikacije možete pronaći i u elektronskom izdanju klikom na linkove u tekstu.

Za MLADE smo posebno pripremili primjere projekata koji se mogu financirati iz različitih EU fondova te pregled mogućnosti stažiranja u institucijama EU-a.

PODUZETNICI mogu pronaći informacije o otvorenim natječajima za bespovratna sredstva, programima razmjene te povoljnim kreditima koji su im na raspolaganju za unaprjeđenje i modernizaciju poslovanja.

LOKALNE JEDINICE pronaći će savjete za dobro upravljanje i  pametan razvoj, a naravno i informacije o natječajima za projekte lokalne infrastrukture, kao i o mogućnostima sudjelovanja u izborima za grad mladih, sporta, kulture ili inovacija na razini EU-a.

Posebno izdanje o pripremi i provedbi EU PROJEKATA donosi odgovore na brojna pitanja poput: Kako pripremiti dobar projekt, dobiti što više bodova i izbjeći administrativne pogreške? Što najčešće nedostaje u projektnoj dokumentaciji, kako dokazati relevantnost projekta i izbjeći nerealne proračune? Ovaj priručnik daje jedinstvenu priliku da brzo, kroz sažeti prikaz steknete dojam što znači pripremiti i provesti EU projekt.

U našoj PETOJ PUBLIKACIJI možete pronaći odgovore na česta pitanja o tome koliko smo kao država uplatili u proračun EU-a, a koliko povukli sredstava iz njega? Koliko smo od dodijeljenih 10,7 milijardi eura ugovorili, koliko isplatili? Na koje projekte su sredstva potrošena?

Prilike će u sljedećim godinama biti sve veće, projekata sve više i zato je važno znati što se sve može financirati i aktivno se uključiti. Iskoristimo zajedno prednosti koje su nam članstvom u EU otvorene! Neka sljedećih 5 godina bude uspješno razdoblje u kojem ćemo podići konkurentnost i pozicionirati se visoko po razvijenosti u usporedbi s drugim državama članicama.

im2
I’M veljača 2019.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
im2
I’M veljača 2019.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE