ATENA, 07.02.2019.

Početna stranica | NovostiEU | Zastupnica Maletić na sjednici proširenog predsjedništva EPP-a u Ateni

Fill 3 Copy 6ATENA, 07.02.2019.

Zastupnica Maletić na sjednici proširenog predsjedništva EPP-a u Ateni

Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić sudjeluje na  sjednici proširenog predsjedništva EPP-a koja se održava u Ateni od 6. do 8. veljače pod predsjedanjem Manfreda Webera. Glavna tema sastanka u Ateni je nezaposlenost mladih i stvaranje novih radnih mjesta.

Zastupnica Maletić kazala je kako smo za 5 milijuna novih, modernih i tehnološki naprednih radnih mjesta pripremili najveći do sad, program investicija – novi InvestEU za razdoblje 2021.-2027. (dosadašnja ulaganja povećavaju se više od tri puta – s 4 milijardi eura na 13 milijardi eura), otvaraju se fondovi venture kapitala, udvostručujemo ulaganja u znanost, istraživanje i inovacije u programu Horizon (s dosadašnjih 68 milijardi eura na 120 milijardi eura prema prijedlogu Europskog parlamenta za novi EU proračun) te posebno povećavamo ulaganja u programe edukacije i razmjena znanja mladih kroz Erasmus+ sa dosadašnjih 13,7 milijardi eura na 41 milijardu eura. “Potrebni su nam startupovi i innovatori, do kojih možemo doći samo kvalitetnim obrazovanjem te pristupom za njihovo financiranje i donošenjem poticajne i fleksibilne regulative”, istaknula je zastupnica Maletić.

Govoreći o umjetnoj inteligenciji i sve bržem razvoju tehnologije zastupnica je naglasila kako umjetna inteligencija nije budućnost nego je vidljiva u našem svakodnevnom životu od programa za prevođenje i prepoznavanje glasa do autonomnih automobila i pametnih kuća.”

“Iako tehnološka rješenja olakšavaju život, poboljšavaju kvalitetu i podižu produktivnost, strah je i dalje prisutan. Jedni način za prilagodbu sadašnjosti i budućnosti jesu novi oblici edukacije i razvoj novih znanja i vještina. Tehnologija treba biti pomoć i podrška ljudima, automatizirane poslove preuzimaju strojevi što ljudima daje više prostora za kreativne i kognitivne aktivnosti. Ljudi trebaju ostati ljudi, poštovati i  štititi život, raditi, osmišljavati i usmjeravati svoju budućnost zajedno koristeći svu novu i modernu tehnologiju. Danas obrazujemo mlade za poslove koje ne možemo ni zamisliti, trebamo ih naučiti kako se koristiti ogromnom količinom informacija i tehnologijom”, zaključila  je zastupnica Maletić.

sve-tri

 

atena-3

 

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found