K4I, 12.07.2017.

Početna stranica | NovostiEU | Priprema 9. Inovacijskog Summita

Fill 3 Copy 6K4I, 12.07.2017.

Priprema 9. Inovacijskog Summita

Zastupnica Maletić sudjelovala je 12. srpnja kao članica predsjedništva K4I (Knowledge for Innovation) – platforme za razmjenu znanja, iskustava i promociju inovacija na radnom doručku na kojem su planirane buduće aktivnosti i 9. Inovacijski Summit koji će se održati od 27. do 30. studenog 2017. u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

U sklopu Summita održat će se plenarni sastanci o budućnosti istraživanja i inovacija u kontekstu sljedećeg višegodišnjeg financijskog okvira, te rasprave o inovacijama u zdravstvu, novim tehnologijama, bio gospodarstvu, transportu, poljoprivredi, održivom razvoju te energiji.

Na radnom doručku predsjedništva K4I predstavljena je i inicijativa „Europskih 100 inovatora“, odnosno najboljih mladih inovatora i startupova koji će se izabrati tijekom godine u državama članicama i predstaviti na Inovacijskom summitu.

Zastupnica Maletić naglasila je važnost inovacija i poticanja istih, posebno kod mladih, jer one stvaraju priliku za povećanje konkurentnosti i otvaranje novih radnih mjesta u čitavoj EU. Zastupnica je istaknula važnost jačanja vidljivosti mladih inovatora i startupova, pružanja podrške te njihova umrežavanja.

Podsjetimo, zastupnica Maletić, kao ambasadorica hrvatskih startupova, primila je u Europskom parlamentu u Bruxellesu deset najboljih startupova koji su sudjelovali na natjecanju Startup Europe Awards u lipnju ove godine.

http://www.ivana-maletic.com/najava-zastupnica-ivana-maletic-ambasadorica-mladih-hrvatskih-startupova/

Upravo K4I daje izvrsnu priliku za proširenje inovativne mreže i bolje razumijevanje kretanja u svijetu inovacija, što između ostalog omogućuje bolje usmjeravanje istraživačkog potencijala u Europi. To je otvorena, neovisna, neprofitna platforma sa širokim spektrom sudionika, uključujući mala i velika poduzeća, sveučilišta i istraživačke centre, regije i gradove, neprofitne organizacije i think tankove, s temeljnim ciljem promicanja inovacija kao ključnog alata za održivi gospodarski rast, stvaranje zaposlenja i daljnje poboljšanje životnog standarda te poboljšanje dijaloga i suradnje između različitih skupina sudionika i različitih sektora. Razvijanje novog modela inovacija usmjerenih potrebama ljudi prioritet je K4I platforme.

Zastupnica Ivana Maletić kao članica predsjedništva Knowledge for Innovation (K4I) bila je domaćin i 8. Europskog inovacijskog summita koji se od 14. – 17. studenoga prošle godine održao u Europskom parlamentu.

Više o prošlogodišnjem summitu pročitajte na: http://www.ivana-maletic.com/novosteu/zastupnica-maletic-domacin-8-europskog-inovacijskog-summita/

play

Galerija slika

dorucak

POGLEDAJ GALERIJU

screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found