POSEBNA EMISIJA, 21.11.2018.

Početna stranica | NovostiEU | [Posebna emisija o Europskom inovacijskom summitu, inicijativi LTSS i prijedlogu novog VFO-a]

Fill 3 Copy 6POSEBNA EMISIJA, 21.11.2018.

[Posebna emisija o Europskom inovacijskom summitu, inicijativi LTSS i prijedlogu novog VFO-a]

Zastupnica Ivana Maletić gostovala je 21. studenog u posebnoj emisiji u Europskom parlamentu posvećenoj otvaranju 10. Inovacijskog summita u organizaciji Knowledge4Innovation inicijative (K4I) kojom zastupnica Maletić predsjeda od početka ove godine. Uz zastupnicu Maletić u emisiji je sudjelovao i nizozemski zastupnik Lambert Van Nisteroiij.

Zastupnica Maletić pojasnila je ulogu K4I u promicanju inovacija, tehnologija i istraživanja u Europskom parlamentu. „Organizirano je nekoliko stotina događaja, konferencija, okruglih stolova i rasprava na temu budućnosti inovacija, istraživanja te znanosti i tehnologije, okupljeno je ukupno preko 12.000 sudionika i kreatora politika iz svih dijelova Europe i svijeta. Potrebna nam je veća uključenost poduzetnika i inovatora u rasprave o novim politikama i propisima vezanim uz istraživanja i inovacije, a Europska komisija prijedloge propisa treba temeljiti na praksi i njihovim prijedlozima. Bez inovacija ne možemo odgovoriti na društvene izazove u područjima kao što su energija, voda, lijekovi, hrana za sve, nove tehnologije, digitalne aktivnosti kako bi se našim građanima  pomoglo u rješavanju problema koje oni osjećaju na lokalnoj razini i u svakodnevnom životu“, rekla je zastupnica.

Odgovarajući na pitanje voditelja o trenutnim pregovorima i izazovima novog Višegodišnjeg financijskog okvira za razdoblje 2021-2027 zastupnica je jasno kazala kako je pozicija Parlamenta da ne smije biti rezanja Kohezijske politike. „Prijedlog Komisije o kojem trenutno raspravljamo u EP gotovo udvostručuje sredstva za programe konkurentnost poput Horizona, CEF-a, Life-a i slično, a reže kohezijski fond za 46%, socijalni fond za 7% i ukupnu kohezijsku politiku za 10%. Naša pozicija u Parlamentu je jasna –  ne možemo dopustiti da se smanji kohezijska politika ili politika ruralnog razvoja. Ukupan proračun nije smanjen, a kohezijska politika je temeljna politika solidarnosti koja je izuzetno važna za budućnost cijele Europske unije zbog jačanja povezanosti i smanjivanja razlika među državama članicama.“ zaključila je zastupnica Maletić.

Cijelu emisiju  možete pogledati u prilogu.

play

Video

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE