DODJELA NAGRADE EUROPSKI GRAĐANIN, 13.09.2018

Početna stranica | NovostiEU | U ponedjeljak 17. rujna 2018. dodjeljuje se nagrada HUKI-ju, kojeg su nominirali zastupnik Tolić i zastupnica Maletić.

Fill 3 Copy 6DODJELA NAGRADE EUROPSKI GRAĐANIN, 13.09.2018

U ponedjeljak 17. rujna 2018. dodjeljuje se nagrada HUKI-ju, kojeg su nominirali zastupnik Tolić i zastupnica Maletić.

Zahvaljujemo svim kolegama i kolegicama u Europskom parlamentu koji su prepoznali vrijednost projekata koje mladi okupljeni u Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije (HUKI) pokreću te su svojim visokim ocjenama osigurali da upravo mladi budu dobitnici nagrade Europski građanin 2018.

 

Udrugu Hrvatski ured za kreativnost i inovacije s projektom LEAP Summit nominirali su zastupnica Ivana Maletić i zastupnik Ivica Tolić te su istaknuli kako su ponosni što je HUKI s projektom LEAP Summit dobitnik ovogodišnje nagrade Europski građanin: “Drago nam je da se inicijative mladih u području razvoja poduzetničkih projekata prepoznaju kao prioritet ne samo na EU razini nego i u Hrvatskoj. Mladi mogu pokrenuti velike projekte i promijeniti lokalne zajednice i cijelo društvo, stvarajući time pretpostavke za snažniji razvoj i napredak. Sigurni smo da će ovo priznanje biti vjetar u leđa mladima okupljenim u udruzi HUKI koji će nastaviti s organiziranjem događaja na kojima se razmjenjuju znanja i iskustva te pomaže mladim poduzetnicima i inovatorima da dobiju potrebnu podršku i brže se razvijaju. Ovom nagradom motiviramo mlade poduzetnike i inovatore za razvoj novih uspješnih inicijativa i projekata.”

 

“Mladi su generator pozitivnih promjena u Europi. S LEAP Summitom želimo osigurati perspektivnu budućnost svim mladima i budućim generacijama koje dolaze, te Hrvatsku pozicionirati kao centar znanja, inspiracije i poduzetničkih inicijativa u Europi. Nagrada “Europski građanin” predstavlja iznimno važno priznanje za nas i veliku motivaciju za ostvarivanje još boljih rezultata u budućnosti”, ističu iz Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije (HUKI).

 

Nagradu “Europski građanin” od 2008. dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije.

 

HUKI je udruga mladih osnovana primarno radi promicanja talenata, poduzetništva, inovacija i umrežavanja te rješavanja izazova lokalnih zajednica krozdruštvene inovacije. Provedbom više od 30 projekata svake godine, HUKI stavlja u središte interesa umrežavanje mladih s uspješnim ljudima iz cijelog svijeta te promicanje poduzetništva i zapošljavanja.

 

Najveći projekt udruge je LEAP Summit – međunarodna konferencija za mlade koja se održava već tri godine u Zagrebu te okuplja više od 3.000 mladih iz više od 40 država svijeta. Konferencija je usmjerena na poticanje mladih na poduzetništvo, razmjenu ideja i znanja te inspiriranje i ohrabrivanje mladih u pronalasku zanimanja. Projektom se želi stvoriti mreža ljudi različitih struka koji dijele zajedničke ambicije za uspjeh i kreiranje pozitivnih promjena u svojim sredinama. Uz središnju konferenciju u Zagrebu u trajanju od tri dana, udruga organizira i jednodnevne konferencije za mlade u više od 30 gradova Europske Unije pod nazivom LEAPin koje su povezane s LEAP Summitom kroz LEAP pokret za mlade.  Zahvaljujući LEAP-u svake godine tisuće mladih usvoje nova aktualna znanja koja su važna za zapošljavanje i samozapošljavanje, povežu se s kolegama iz cijeloga svijeta te pokreću nove projekte i poduzeća, ostvaruju nove poslovne suradnje i stvaraju nove pozitivne inicijative. Na samom LEAP Summitu i LEAPin konferencijama sudjelovalo je već više od 300 predavača koji su prenijeli različita znanja mladima kroz brojna interaktivna predavanja, panel rasprave, debate i studije slučaja.

 

Glavni događaj dodjela je uručivanje nagrada dobitnicima u Europskom parlamentu u Brusselsu, 9. listopada od strane potpredsjednice Parlamenta, francuske zastupnice Sylvie Guillaume, dok će se nagrada Hrvatskom uredu za kreativnost i inovacije (HUKI) dodijeliti i u Hrvatskom Saboru u Zagrebu, 17. rujna s početkom u 10.00 sati.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found