NATJEČAJ, 09.02.2018.

Početna stranica | NovostiEU | Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga za partnerstvo i najava dodjele bespovratnih sredstava na području medija u 2018.

Fill 3 Copy 6NATJEČAJ, 09.02.2018.

Objavljen Poziv za podnošenje prijedloga za partnerstvo i najava dodjele bespovratnih sredstava na području medija u 2018.

Glavna uprava za komunikacije (DG COMM) Europskog parlamenta objavila je novi poziv za podnošenje prijedloga za partnerstvo i najavila dodjelu bespovratnih sredstava za sufinanciranje komunikacijskih aktivnosti namijenjenih promicanju i boljem razumijevanju identiteta, uloge i političke naravi Europskog parlamenta u području medija (TV, radio i online mediji), posebice u kontekstu izbora za Europski parlament koji će se održati u svibnju 2019.

Zainteresirane organizacije mogu se prijaviti za potencijalne partnere unutar tri kategorije: televizija, radio i online mediji. Unutar kategorija televizija i radio prihvatljive su organizacije koje emitiraju svoj program na europskoj, nacionalnoj ili regionalnoj razini, dok za kategoriju online mediji potencijalni partneri moraju biti osnovani najmanje dvije godine od dana podnošenja zahtjeva tijekom kojeg su najmanje jednom tjedno objavili vijest, komentar ili analizu. Odabirom kategorije prijavitelj se prilikom prijave na Poziv na dostavu projektnih prijedloga može prijaviti samo za onu kategoriju koju je odabrao za partnerstvo.

Sve zainteresirani prijavitelji moraju raspolagati dostatnim ljudskim, financijskim, pravnim i operativnim kapacitetima za provedbu projekta samostalno ili u suradnji s partnerima.

Kao dokaz o financijskim kapacitetima prijavitelj treba dostaviti financijska izvješća za prethodne dvije godine iz kojih je vidljivo da je na godišnjoj razini raspolagala s najmanje 150.000 eura prihoda.

Prijavitelj također treba imati iskustva u provedbi projekata u području u kojem prijavljuje projektni prijedlog te potrebna znanja i vještine za provedbu projektnih aktivnosti.

Projektne aktivnosti trebaju na nacionalnoj razini obuhvatiti određeni broj ciljane skupine.

Unutar kategorije televizija projektne aktivnosti moraju obuhvatiti minimalno 2% ukupnog broja gledatelja televizije na nacionalnoj razini ili najmanje 1.000.000 gledatelja na dnevnoj razini. Unutar kategorije radio projektne aktivnosti moraju obuhvatiti najmanje 1% ukupnog broja slušatelja radija na nacionalnoj razini ili 1.000.000 slušatelja na dnevnoj razini. Za kategoriju online mediji projektne aktivnosti moraju obuhvatiti najmanje 2% ukupnog broja korisnika Interneta na nacionalnoj razini ili 1.000.000 posjetitelja na dnevnoj razini.

Rok za podnošenje prijedloga za partnerstvo je 28. veljače 2018. Prijedlog za partnerstvo je prijava temeljem koje se obavlja provjera ispunjavanja gore navedenih administrativnih kriterija nakon čega se, ako je prijavitelj prihvaćen, može podnijeti zahtjev za dodjelu bespovratnih sredstava u kategoriji medija (COMM/SUBV/2018/M). Partneri (tj. organizacije koje su se uspješno prijavile za partnerstvo u sklopu ovog poziva na dostavu prijedloga u 2016. i 2017. godini) odabrani su za cijelo vrijeme trajanja višegodišnjeg programa za dodjelu bespovratnih sredstava (2016.-2019.) stoga se ne moraju ponovno prijavljivati za partnerstvo. Prijavitelji koji su prethodnih godina podnijeli zahtjev za partnerstvo, a koji je odbijen, mogu se ponovno prijaviti za partnerstvo u 2018.

Popis trenutno odobrenih partnera u Hrvatskoj:

1. Hrvatska radiotelevizija

2. Hrvatska izvještajna novinska agencija

3. Obiteljski radio d.o.o.

4. Radio Dalmacija d.o.o.

5. Radio Kaj d.o.o.

6. Radio Slavonija

7. Večernji list d.o.o.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga u kategoriji medija bit će objavljen sredinom veljače 2018. za projekte koji se provode u 2018. te početkom rujna 2018. za projekte koji se planiraju provesti u 2019. Samo se uspješno prijavljeni partneri (odabrani u 2016., 2017. i oni koji su podnijeli zahtjev za partnerstvo u 2018.), mogu prijaviti putem dodijeljenog identifikacijskog broja za partnerstvo. Ukupna indikativna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. i 2019. iznosi 3.750.000 eura.  Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 60% ukupnih prihvatljivih troškova.

Više informacija i sva potrebna dokumentacija za podnošenje prijedloga za partnerstvo mogu se pronaći ovdje.

 

 

 

 

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found