PLENARNA, 15.05.2017.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: „Razmjena znanja i ujednačena primjena pravila temelj je za učinkovit carinski sustav i sprječavanje nezakonitog trgovanja“

Fill 3 Copy 6PLENARNA, 15.05.2017.

Maletić: „Razmjena znanja i ujednačena primjena pravila temelj je za učinkovit carinski sustav i sprječavanje nezakonitog trgovanja“

Na plenarnoj sjednici 15. svibnja u Strasbourgu izvjestiteljica Tiziana Beghin predstavila je izvješće o procjeni vanjskih aspekata djelovanja i vođenja carinskih službi kao sredstva za olakšavanje trgovine i borbu protiv nezakonite trgovine.

Zastupnica Maletić naglasila je u svom izlaganju da ako želimo carinski sustav koji funkcionira kvalitetno i učinkovito na cijeloj vanjskoj granici EU, neophodno prekinuti različite prakse država članica, a za to je potrebna razmjena znanja i iskustava između carinskih uprava država članica. Posebno je istaknula ulogu Europske komisije koja mora koordinirati rad carinskih uprava i osigurati ujednačenu primjenu pravila.

„Informacije o nezakonitoj trgovini i nepoštenim trgovačkim društvima trebaju se dijeliti među carinskim upravama, ministarstvima unutarnjih poslova i svim ostalim institucijama kako bi se suzbijanje prijevara što učinkovitije provodilo na svim razinama. Posebno ističem ulogu OLAFA koji treba biti aktivniji u koordinaciji povezanih istraga jer je tu važna brzina i sinergija koju postižemo samo zajedničkim, dobro usklađenim djelovanjem“, istaknula je u svom izlaganju zastupnica Maletić.

Cijeli govor zastupnice Maletić pogledajte na sljedećem linku:

play

Video

screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found