PRORAČUN EU, 05.07.2017.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: „Rasprava o novom EU proračunu rasprava je i o novih 10,7 milijardi eura za Hrvatsku“

Fill 3 Copy 6PRORAČUN EU, 05.07.2017.

Maletić: „Rasprava o novom EU proračunu rasprava je i o novih 10,7 milijardi eura za Hrvatsku“

Na razini Europske unije u tijeku je rasprava o budućnosti financija EU nakon 2020. u kojoj sudjeluje i zastupnica Maletić.

Povjerenik Europske komisije za proračun i ljudske potencijale Günther H. Oettinger, krajem lipnja u Odboru za proračun predstavio je dokument o budućnosti financija EU, koji je zastupnica otvoreno kritizirala istaknuvši kako je povezivanje nacrta proračuna s pet scenarija predstavljenih u Bijeloj knjizi o budućnosti Europe pogrešno jer usporava proces odlučivanja o novom proračunu, a jasno je i državama članicama i Europskoj komisiji da će budućnost EU biti kombinacija različitih scenarija, nikako ne isključivo samo jedan.

„Nema razloga za čekanje već Komisija treba žurno predstaviti nacrt proračuna nakon 2020., a u tom proračunu kohezijska i poljoprivredna politika trebaju ostati zastupljene u jednakom omjeru kao i do sada“, kazala je zastupnica Maletić.

http://www.ivana-maletic.com/novosteu/maletic-visegodisnji-financijski-okvir-moramo-dogovoriti-sto-uspjesnu-provedbu-projekata-drzave-clanice-trebaju-znati-pravila-2019/

U raspravi koja je u tijeku jedno je sigurno – europski proračun u idućoj će perspektivi, nakon 2020., zbog Brexita biti manji.

„Jedna je mogućnost povećati izvore financiranja, odnosno prihode i doprinose država članica, a drugo je smanjiti rashodnu stranu. Puno je izglednije smanjenje rashodne strane, ali i to je problem s obzirom na nove prioritete Komisije, poput zajedničke obrambene politike, koje u budućnosti treba financirati, a jednako su nam važne i dosadašnje politike, poput kohezijske, koja je od posebnog značaja za Hrvatsku“, naglasila je zastupnica Maletić.

Zastupnica je istaknula kako su europski fondovi važni za investicije: „Želimo inovacije, poduzetnike, rast i razvoj, stvaranje novih radnih mjesta, a to bez ulaganja nije moguće“.

„Ono za što ću se zalagati, zajedno s kolegama iz Hrvatske, ali i iz drugih država članica i korisnica kohezije, jest da kohezijska i poljoprivredna politika u jednakom omjeru budu zastupljene u novom proračunu jer je to jako bitno za razvoj naših gospodarstava i za naše dobro pozicioniranje – ne samo na europskoj, nego i na svjetskoj sceni“, zaključila je zastupnica Maletić.

screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found