PLENARNA, 12.12.2016.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: “Pozivam Europsku komisiju da pomogne ubrzanju ulaganja u željezničku infrastrukturu u Hrvatskoj”

Fill 3 Copy 6PLENARNA, 12.12.2016.

Maletić: “Pozivam Europsku komisiju da pomogne ubrzanju ulaganja u željezničku infrastrukturu u Hrvatskoj”

Na plenarnoj sjednici u ponedjeljak 12. prosinca u Strasbourgu zastupnici su raspravljali o novom, četvrtom željezničkom paketu.

Zastupnica Maletić u svom izlaganju istaknula je kako želimo modernizirati željeznički sektor u EU, učiniti ga inovativnim, potaknuti na korištenje novih tehnologija i novih poslovnih modela. „Cilj je svim građanima osigurati što sigurnije, kvalitetnije i jeftinije željezničke usluge, što otvaranje tržišta i veća konkurencija donose“, naglasila je zastupnica.

Međutim, zastupnica je navela kako se moraju uzeti u obzir velike razlike u razvijenosti željezničke infrastrukture koja je temelj za razvoj usluga prijevoza i upravljanja. „Tako su npr. u Hrvatskoj potrebna velika ulaganja u željezničku infrastrukturu, a tržište usluga se nije niti moglo razviti bez infrastrukture. Zbog toga hrvatska poduzeća u području željeznica nemaju istu polazišnu osnovu kao poduzeća u drugim državama članicama, u kojima su se ulaganja u željeznicu događala puno prije.“, istaknula je zastupnica.

Zastupnica Maletić pozvala je Komisiju da u ovom prijelaznom periodu omogući u Hrvatskoj primjenu posebnih poslovnih modela kojima će se ubrzati ulaganja u željezničku infrastrukturu, kao i razvoj uslužnih poduzeća, kako bi ojačana mogla ravnopravno sudjelovati na otvorenom tržištu.

Na kraju rasprave povjerenica Komisije za promet Violeta Bulc zaključila je kako će novim željezničkim paketom doći do bolje socijalne zaštite radnika, veće konkurentnosti ovog sektora prometa, smanjenja emisija štetnih plinova i poboljšanja pružanja javnih usluga za građane.

play

Video

screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE