EUROPSKA KOMISIJA, 10.06.2015.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: “Podržan Akcijski plan Komisije o jačanju provedbe i zaštite prava intelektualnog vlasništva”

Fill 3 Copy 6EUROPSKA KOMISIJA, 10.06.2015.

Maletić: “Podržan Akcijski plan Komisije o jačanju provedbe i zaštite prava intelektualnog vlasništva”

Podržali smo jučer u Europskom parlamentu prijedlog Europske komisije o novom Akcijskom planu za Europsku uniju o provedbi prava intelektualnog vlasništva.

Direktiva iz 2004. o provedbi prava intelektualnog vlasništva bila je važan korak prema usklađivanju nacionalnih zakonodavstava kako bi se osigurala jedinstvena i ujednačena zaštita intelektualnog vlasništva te pomoglo u borbi protiv krivotvorenja, zaštiti patenata i autorskih prava na jedinstvenom tržištu.

Prema podacima iz 2012. zabilježeno je preko 90 tisuća povreda prava intelektualnog vlasništva u Europskoj uniji, a samo u Republici Hrvatskoj zabilježeno je u 2012. godini 2.071 slučaj povrede prava intelektualnog vlasništva. Ukupna vrijednost zaplijenjene i uništene robe iznosila je oko 38 milijuna eura.

“S obzirom na veliki broj slučajeva povrede prava intelektualnog vlasništva na razini Europske unije i štete koje iz toga proizlaze, a imajući u vidu važnost inovacija i novih tehnologija za razvoj i konkurentnost Europske unije podržala sam ovo Izvješće i daljnja nastojanja Europske komisije da provedbom novog Akcijskog plana pojača zaštitu intelektualnog vlasništva ali i olakša poduzetnicima i inovatorima primjenu propisa koji se definiraju na razini država članica”, istaknula je zastupnica Maletić.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found