PREDSJEDANJE EU, 06.07.2017.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: „Po uzoru na Estoniju i Hrvatska se treba kvalitetno pripremiti za predsjedanje EU“

Fill 3 Copy 6PREDSJEDANJE EU, 06.07.2017.

Maletić: „Po uzoru na Estoniju i Hrvatska se treba kvalitetno pripremiti za predsjedanje EU“

Predsjedanje Vijećem Europske unije od Malte je, 1. srpnja, preuzela Estonija. U Strasbourgu na plenarnom zasjedanju estonski premijer Jüri Ratas predstavio je prioritete:  otvoreno i inovativno europsko gospodarstvo, sigurnu i zaštićenu Europu, digitalnu Europu i slobodno kretanje podataka te uključivu i održivu Europu.

Estonija će se tijekom  predsjedanja usredotočiti i na očuvanje zajedničkih vrijednosti: sigurnosti, blagostanja, mira i stabilnosti u Europi. Više informacija o estonskom predsjedanju dostupno je na stranici: https://www.eesistumine.ee/en

Hrvatska će prvi put Europskom unijom predsjedati u prvoj polovici 2020. – od 1. siječnja do 30. lipnja, a o detaljnom procesu priprema za predsjedanje već smo pisali u našem informativnom mjesečniku:

https://issuu.com/ivanamaletic/docs/im_travanj_2017/18

Tim povodom zastupnica Maletić u utorak, 11. srpnja u Europskom parlamentu u Bruxellesu organizira zatvoreni sastanak na koji su pozvani zaposlenici Europske komisije, Stalnog predstavništva RH pri EU, Veleposlanstva Hrvatske u Kraljevini Belgiji, Hrvatske gospodarske komore i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu.

Cilj sastanka je razmijeniti ideje i razmišljanja o temama koje bi Hrvatska trebala uvrstiti u svoje i u prioritete trija, najboljim praksama drugih država članica i drugim aktivnostima koje će pridonijeti kvalitetnim pripremama za uspješno predsjedanje. Na sastanku će se razmijeniti i mišljenja o mogućnostima koje se otvaraju za Hrvatsku u kontekstu Brexita te o opasnostima na koje treba posebno paziti tijekom procesa pregovora.

„Važno je kvalitetno se pripremiti za ovu izuzetno značajnu ulogu predsjedanja Vijećem Europske unije, izraditi kvalitetan program s ambicioznim i ostvarivim političkim prioritetima, održivim proračunom, detaljnom strategijom upravljanja ljudskim resursima i atraktivnim kulturnim aktivnostima kako bismo  maksimalno iskoristili prednosti predsjedanja i predstavili Hrvatsku u najboljem svjetlu“, zaključila je zastupnica Maletić.

 

 

screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found