INICIJATIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH, 17.09.2014.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: “Moramo pomoći mladima da se trajno zaposle”

Fill 3 Copy 6INICIJATIVA ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH, 17.09.2014.

Maletić: “Moramo pomoći mladima da se trajno zaposle”

U srijedu, 17. rujna na plenarnom zasjedanju Europskog parlamenta u Strasbourgu održana je rasprava o uspostavi Inicijative za zapošljavanje mladih u kojoj je sudjelovao i povjerenik Europske komisije za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključenost László Andor.

Zastupnica Ivana Maletić tom je prilikom dala pisanu izjavu u kojoj ističe da je zadovoljna s prezentacijom povjerenika koji je naveo da su sve države članice predale operativne programe i da će sva sredstva iz Inicijative za zapošljavanje mladih, ukupno 10 milijardi eura na razini Europske unije, biti ugovorena do kraja 2015.

– To je ohrabrujuće u odnosu na podatke kojima smo do sada raspolagali, jer se u praksi provedba ne čini uspješnom. Bilo bi dobro kada bi ta sredstva bila i isplaćena do kraja 2015. jer mladi trebaju hitnu podršku – navodi se u izjavi zastupnice Maletić.

Zastupnica je prošle godine posjetila više od 20 fakulteta i održala konferencije o mogućnostima korištenja EU fondova i programa Unije.

– Razgovarala sam s mladima i naišla na brojne primjere mladih koji su: preko Erasmusa jedan semestar završili u nekoj od država članica, zatim po završetku studija prošli dodatne edukacije koje je financirala država, bili na stručnom usavršavanju kod poslodavca – dakle prošli su mjere koje se sad mogu financirati i iz Inicijative za zapošljavanje mladih – i nakon svega toga sada su ponovno nezaposleni. Gospodarstvo pada, nema novih radnih mjesta zbog čega niti ove mjere dodatne edukacije i privremenog zapošljavanja ne daju željene dugoročnije rezultate. Moramo pomoći mladima da se zaposle na duže vrijeme te više mjera i sredstava odvojiti za poduzetničke centre, inkubatore za mlade i za samozapošljavanje – zaključuje zastupnica Maletić.

Kako bi mladima približila mogućnosti korištenja EU fondova zastupnica je izdala posebnu publikaciju “Mladi pred izazovom korištenja EU fondova” koja je dostupna na linku.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found