LOKALNE JEDINICE, 04.02.2006.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: “Lokalne jedinice imaju kvalitetne projekte, ali nedostaju im informacije o izvorima financiranja”

Fill 3 Copy 6LOKALNE JEDINICE, 04.02.2006.

Maletić: “Lokalne jedinice imaju kvalitetne projekte, ali nedostaju im informacije o izvorima financiranja”

U četvrtak , 4. veljače u Strasbourgu će se održati zajednička rasprava o otocima i o ulozi lokalnih i regionalnih jedinica u europskim strukturnim i investicijskim fondovima.

Uvodno, o važnosti financiranja lokalnih i regionalnih inovativnih projekata zastupnica Maletić govorila je na Plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u ponedjeljak 1. veljače.

“Lokalne jedinice često imaju dobre ideje i pripremaju izvrsne inovativne projekte kojima žele osigurati kvalitetniji život svojim građanima po pristupačnijim cijenama. Zeleni gradski prijevoz, obnovljivi izvori energije, digitalizacija i nove smart usluge samo su dio projekata koje pripremaju,” istaknula je zastupnica.

Kao velike probleme u realizaciji tih projekata zastupnica Maletiić navela je nedostatak izvora financiranja i neinformiranost o programima iz kojih bi se projekti mogli isfinancirati. “Europska komisija mora u suradnji s državama članicama uvesti nove načine komunikacije i informiranja kojima će programe unije, novi Europski fond za strateška ulaganja, programe Europske investicijske banke, Europske banke za obnovu i razvoju i drugih europskih financijskih institucija približiti lokalnim jedinicama”, kazala je zastupnica Maletić.

“Najčešće čujemo od predstavnika Europske komisije da sredstava ima, ali dobro strukturiranih projekata nema. Upravo zato barem onim projektima koje imamo trebamo boljim informiranjem olakšati put do financijskih sredstava,” zaključila je zastupnica Maletić.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found