PLENARNA, 16.05.2017.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: “Financijske tehnologije su još jedan od poziva da mijenjamo sustav obrazovanja i znanosti i mlade pripremamo za poslove budućnosti”

Fill 3 Copy 6PLENARNA, 16.05.2017.

Maletić: “Financijske tehnologije su još jedan od poziva da mijenjamo sustav obrazovanja i znanosti i mlade pripremamo za poslove budućnosti”

Često se zapitamo jesmo li spremni za budućnost? Možemo li Europu pozicionirati kao globalnog lidera? Koji su koraci za to? Inovacije, nove tehnologije, digitalizacija poslovanja samo su neki od odgovora. Važan doprinos ubrzanju poslovanja i širenju mogućnosti za poduzetnike i potrošače daje nova, moderna financijska tehnologija koja je direktna poveznica s budućnošću – virtualnim valutama, robotiziranim savjetovanjem, mobilnim plaćanjem.

U pisanoj izjavi zastupnica Maletić posebno je istaknula kako je kao i za sve novo i za implementaciju novih financijskih tehnologija ključno je obrazovanje i informatičke vještine te informatička infrastruktura i povezanost: „Važna poruka Republici Hrvatskoj i svim državama članicama je da je u pripremama za budućnost ključno ulaganje u povećanje financijske i digitalne pismenosti stanovništva. Bez toga financijska tehnologija se ne može implementirati, a i donošenje dobrih odluka o korištenju novih usluga financijskog ulaganja nije moguće očekivati.“

„Sustave obrazovanja i znanosti moramo prilagoditi izazovima budućnosti i naše mlade pripremati za radna mjesta budućnosti. Na europskom tržištu će već 2020 nedostajati 825.000 informatičkih stručnjaka, a svi poslovi postaju visoko informatizirani. Moramo biti spremni za promjene na tržištu rada.“, zaključila je zastupnica Maletić.

screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
screen-shot-2018-04-12-at-09-59-08
I’M travanj 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found