PLENARNA, 05.07.2017.

Početna stranica | NovostiEU | Maletić: “Bez jake industrije EU ne može biti svjetski lider, ni Hrvatska među razvijenim državama”

Fill 3 Copy 6PLENARNA, 05.07.2017.

Maletić: “Bez jake industrije EU ne može biti svjetski lider, ni Hrvatska među razvijenim državama”

U Europskom parlamentu je 5. srpnja izglasana rezolucija o razvoju ambiciozne industrijske strategije EU-a kao strateškog prioriteta za rast, zapošljavanje i inovacije u Europi.

Tom prilikom zastupnica Maletić je istaknula: “Reindustrijalizacija Europe je od velike važnosti jer bez industrije ne možemo biti vodeće gospodarstvo svijeta. Nažalost tijekom zadnjih 20 godina udio industrije u BDP-u Europske unije smanjio se sa 19% na manje od 15,5%. Cilj nam je to promijeniti i do 2020. postići razinu od 20% udjela u BDP-u. Za ostvarenje tog ambicioznog cilja potreban je potpuni preokret: 1. smanjenje ovisnosti o sirovinama iz trećih zemalja, 2. povećanje energetske učinkovitosti, 3. obrazovanje u skladu s potrebama industrije, 4. povezivanje industrije i znanosti, 5. poticanje inovacija. Uz to, moramo preispitati klimatske i energetske ciljeve utvrđene do 2030. – jesu li oslonac industrijskoj politici EU-a u sljedećem desetljeću?”

Dodatno, zastupnica je izjavila i kako je potrebno smanjiti opterećenost malih i srednjih poduzeća regulativom i administrativnim poslovima, poboljšati uvjete za novoosnovana poduzeća i mlade poduzetnike, promicati klastere i stvaranje poslovnih mreža te obavezno omogućiti povoljne izvore financiranja za ulaganja u nove tehnologije, proširenje proizvodnje i modernizaciju.

im-prosinac-2017
I’M studeni / prosinac 2017.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
im-prosinac-2017
I’M studeni / prosinac 2017.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found