IZ SRCA EUROPE, 27.11.2018.

Početna stranica | NovostiEU | Emisija Iz srca Europe na temu “Važnosti inovacija za poduzeća i gospodarski rast”

Fill 3 Copy 6IZ SRCA EUROPE, 27.11.2018.

Emisija Iz srca Europe na temu “Važnosti inovacija za poduzeća i gospodarski rast”

Zastupnica Ivana Maletić gostovala je 27. studenog u emisiji Iz srca Europe u Europskom parlamentu u okviru posjete skupine posjetitelja Europskom Inovacijskom Summitu na temu važnosti inovacija za poduzeća i gospodarski rast.Uz zastupnicu Maletić, u emisiji su sudjelovali poduzetnici Igor Bublić i Anita Slavica Prka Đurašić.

Zastupnica Maletić govoreći o glavnim porukama o važnosti inovacija u Europi za naša gospodarstva  kazala je kako nema gospodarskih skokova i pozicioniranja kao lidera bez inovativnih rješenja, od tehnologija i konkretnih primjera kao što su digitalizacija, zdravstvo, energija pa do uključivanja mladih i poduzetnika u procese donošenja odluka i definiranja politika. „Samo na taj način možemo graditi društvo koje donosi zajedničke odluke i ideje kako se razvijati dalje. Jako je važno što ove teme promoviramo te je uključivanje Europskog parlamenta utoliko bitno što pokušavamo sve regulative i poruke prema praksi i prema državama članicama onda uskladiti s potrebama  poduzetnika te je zato jako važan ovaj naš Forum u Parlamentu gdje radimo zajedno s znanstvenicima, poduzetnicima i mladima. Jako puno firmi i udruženja različitih industrija i malih poduzetnika iz cijele Europe dio je K4I i zajedno s njima definiramo nove regulative koje se temelje prema potrebama i na potrebama prakse“, kazala je zastupnica Maletić.

Anita Slavica Prka Đurašić istaknula je umrežavanje kao jednu od najbitnijih aktivnosti kod poduzetnika koja je potrebna radi boljeg pozicioniranja Hrvatskih poduzetnika na stranom, ali i na vlastitom tržištu. „Ovaj Summit je jedna vrhunska prilika da razmijenimo kontakte i ideje te da vidimo što se u različitim djelatnostima događa, koje se novosti uvode, kako bismo i sami mogli biti uspješniji“, kazala je poduzetnica Prka Đurašić.

Igor Bublić je o inovacijama u budućnosti i njihovom utjecaju na razvoj poduzeća i rasta poslovanja rekao kako bez inovacija i implementacija novih tehnologija i znanja nema rasta.

Zastupnica Maletić potvrdila je važnost umrežavanja i razmjene znanja te je istaknula potrebu za hvatanjem koraka s trendovima koji se razvijaju u Europskoj uniji. „To možemo samo s aktivnim poduzetnicima koji su prisutni i prate trendove, ali moram naglasiti da oni to sami ne mogu. To se mora raditi u suradnji sa lokalnim jedinicama, ministarstvima i državom koji moraju pomoći u tom transferu znanja i tehnologija da naši poduzetnici mogu napraviti iskorak i skok jer je pojedinac mal za ove jake i tehnološki naprednije i zahtjevne trendove te tu mora doći do  zajedništva, sinergije i okupljanja unutar svake države članice, kao što je za Europu potrebno ako se želimo pozicionirati da djelujemo zajedno, tako isto moramo i u Hrvatskoj djelovati zajedno da bi se naši poduzetnici mogli pozicionirati i biti što produktivniji i konkurentniji“, zaključila je zastupnica Maletić.

play

Video

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE