REGI, 24.07.2014.

Početna stranica | NovostiEU | Hrvatska na posljednjem mjestu po iskorištenosti europskih sredstava, a u 2014. nema pomaka

Fill 3 Copy 6REGI, 24.07.2014.

Hrvatska na posljednjem mjestu po iskorištenosti europskih sredstava, a u 2014. nema pomaka

Sustav za korištenje EU fondova u Hrvatskoj nije samo usporen nego stoji na mjestu. Na Odboru za regionalni razvoj 23.7.2014. održana je razmjena mišljenja s ravnateljem Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije Walterom Deffaa.

Deffaa je ovom prilikom prezentirao 6. kohezijsko izvješće iz kojeg je vidljivo kako je Republika Hrvatska na posljednjem mjestu i to s velikim zaostatkom za ostalim državama članicama po pitanju korištenja europskih sredstava. Gotovo sve države članice iskoristile su 50 i više posto dodijeljenih sredstava u razdoblju 2007-2013, samo je Hrvatska na niskih 21 posto. U prvoj polovini 2014. napredak je neznatan – sustav nije više samo usporen nego stoji na mjestu.

Zastupnica Maletić postavila je pitanje o uključivanju lokalnih jedinica i ostalih segmenata društva u proces donošenja strateških dokumenata, o mogućnosti predaje aplikacija za velike projekte i početka odabira projekata prije odobravanja operativnih programa te o koordinaciji između uprava Europske komisije: DG REGIO-a, DG ECOFIN-a i DG BUDGET-a.

Prezentaciju Waltera Deffaa možete pogledati ovdje, a video s odbora bit će dostupan na našoj web stranici i stranicama Europskog parlamenta.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE

Povezani članci

No items found