ECON-BUDG, 31.05.2016.

Početna stranica | NovostiEU | ECON raspravljao o Izvješću o proračunskom kapacitetu za eurozonu

Fill 3 Copy 6ECON-BUDG, 31.05.2016.

ECON raspravljao o Izvješću o proračunskom kapacitetu za eurozonu

U ponedjeljak, 30. svibnja 2016., u Bruxellesu na zajedničkoj sjednici Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku (ECON) i Odbora za proračun (BUDG) održana je rasprava na temu uspostave proračunskog kapaciteta za eurozonu, a što je predviđeno i Izvješćem petorice predsjednika. Na drugom dijelu sjednice ECON-a održano je javno saslušanje s Jean-Paulom Gauzèsom, bivšim koordinatorom Europske pučke stranke (EPP) za ECON, kojeg je Europska komisija predložila za predsjednika Europske savjetodavne skupine za financijsko izvještavanje (EFRAG).

Na zajedničkoj sjednici odbora ECON i BUDG zastupnici su održali prvu raspravu o nedavno objavljenom nacrtu Izvješća o proračunskom kapacitetu za eurozonu kojeg su izradili izvjestitelji Reimer Böge (EPP) i Pervenche Berès (S&D). U uvodnom izlaganju izvjestitelji su naglasili kako proračun Europske unije nikada nije preispitan od kada je uveden euro kao zajednička valuta. Dovršetak Ekonomske i monetarne unije podrazumijeva i objedinjavanje sredstava za eurozonu. Istaknuli su kako je proračunski kapacitet za eurozonu predviđen i Izvješćem petorice predsjednika u drugoj fazi provedbe. Međutim, ovim Izvješćem Europski parlament upravo priprema tu drugu fazu provedbe već sad.

Prema Izvješću, proračunski kapacitet za eurozonu temeljit će se na tri stupa, odnosno imat će tri glavne funkcije: 1) poticanje konvergencije; 2) apsorpciju simetričnih šokova; 3) apsorpciju asimetričnih šokova u eurozoni. Naglašeno je kako je potrebno uključiti Europski stabilizacijski mehanizam (ESM), koji trenutno postoji kao međuvladin instrument, u zakonodavstvo Europske unije kako bi postao mehanizam Unije te se postupno preoblikovao u Europski monetarni fond. Također je predviđena uspostava Fonda za crne dane kao i minimalna naknada za nezaposlenost. Naposljetku je istaknuto kako treba povećati limite utvrđene Višegodišnjim financijskim okvirom.

Zastupnici su u raspravi naglasili nužnost proračunskog kapaciteta za eurozonu. Međutim, istaknuli su kako je važno preispitati koje elemente je moguće provesti bez promjene Ugovora o funkcioniranju Europske unije, a za koje je nužna izmjena Ugovora, naglasivši pritom kako je samo prvi stup moguće provesti bez izmjene Ugovora. Pojedini zastupnici istaknuli su kako proračunski kapacitet mora biti ograničen u iznosu te kako ne smije služiti za spašavanje država članica jer takvi instrumenti već postoje. U tom smislu, proračunski kapacitet ne bi trebao ispunjavati funkciju ESM-a, kao što je istaknuto i u Izvješću petorice predsjednika. Pozvali su na detaljniju razradu i jasniji plan. Zastupnici su također raspravljali o pitanju upravljanja, posebno o nadležnostima funkcije ministra financija koja bi se uvela. Nadalje, postavilo se pitanje demokratske odgovornosti s obzirom da bi Europski parlament trebao biti značajnije uključen u donošenje odluka u okviru proračunskog kapaciteta eurozone. Naposljetku, zastupnici su istaknuli kako je jednako važno pitanje financijskih izvora proračunskog kapaciteta eurozone. U tom smislu, treba se definirati hoće li to biti nacionalni ili europski izvori, pri čemu su izneseni prijedlozi koji uključuju uplate dobiti Europske središnje banke u proračun EU.

Zastupnica Maletić smatra kako bi prvo trebalo staviti u funkciju postojeće mehanizme te tek kad smo njih dobro implementirali i vidjeli rezultate, u drugoj fazi razmišljati o nečem novom poput proračunskog kapaciteta, čiji pojedini aspekti svakako ne bi trebali biti ograničeni samo na eurozonu već bi trebali predstavljati rješenja koje će se primjenjivati na sve države članice.

Na drugom dijelu sjednici održano je javno saslušanje s Jean-Paulom Gauzèsom, kandidatom za predsjednika Europske savjetodavne skupine za financijsko izvještavanje (EFRAG). EFRAG ima za cilj pružati Komisiji tehničku i savjetodavnu pomoć u području ispunjavanja međunarodnih računovodstvenih standarda. Jean-Paul Gauzès u svom uvodnom izlaganju naglasio je kako je EFRAG visokospecijalizirana institucija koja će pomoći Komisiji u definiranju i standardizaciji međunarodnih računovodstvenih standarda. Naglasio je kako Komisija, odnosno Europska unija mora uzeti u obzir makroekonomski utjecaj računovodstvenih normi na gospodarski rast te istaknuo kako su drugačiji načini izvještavanja u bliskoj prošlosti samo pogoršali krizu. Isto tako, naglasio je kako se u definiranju računovodstvenih standarda mora uzeti u obzir javni interes, istaknuvši pritom kako je Europski parlament dobar partner u definiranju istih.

Zastupnike je u raspravi najviše zanimalo što namjerava poduzeti po pitanju produbljivanja dijaloga te uključivanja javnog interesa u definiranje računovodstvenih standarda. Jean-Paul Gauzès je naglasio kako će, ako bude potvrđen za predsjednika EFRAG-a, u raspravu uključiti nacionalne regulatore, stručnjake na području računovodstvenog izvještavanja te Europski parlament, kako bi se osigurala široka i stručna rasprava koja će biti temelj za pojednostavljenje i definiranje računovodstvenih standarda. Nakon saslušanja, održano je glasovanje te je Jean-Paul Gauzès imenovan predsjednikom EFRAG-a.

 

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE