I'M, 20.12.2018.

Početna stranica | Novi broj I’M-a!

Fill 3 Copy 6I'M, 20.12.2018.

Novi broj I’M-a!

Poštovani,

objavljen je novi broj Informativnog mjesečnika I’M!

U najnovijem izdanju našeg Mjesečnika pročitajte analizu prijedloga Europske komisije i Europskog parlamenta za novi sedmogodišnji proračun Europske unije 2021. – 2027. koju je pripremila zastupnica Maletić.

Uz to, u ovom broju možete pročitati, u članku dr.sc. Davora Galinca, detaljnije o konačnom izviješću Europske komisije o prekomjernom manjku i razini duga u Hrvatskoj i drugim državama članicama, o jesenskim prognozama i početku novog ciklusa europskog semestra u 2019. članak su pripremili zajedno zastupnica Maletić i dr.sc. Galinec, a o najnovijim analizama konkurentnosti i poslovne klime u Hrvatskoj kroz usporedbu s drugim referentnim državama pročitajte u članku koji su napisali asistenti Tea Japunčić i Neven Bilić.

 Pronaći ćete i sve detalje iz poziva mladima za sudjelovanje u projektu izrade slikovnice ili stripa o Europskoj uniji. Mladi priključite se i osvojite put u Bruxelles.

Pročitajte i redovite rubrike o aktivnostima Ureda iz kojih izdvajamo održan ciklus konferencija na temu „EU FONDOVI NAKON 2020. – Dijalog sa sudionicima o pripremi i provedbi projekata EU-a i predstavljanje knjige Moj EU projekt“ u Osijeku, Zagrebu, Splitu i Rijeci, gdje smo sudionike upoznali s novim EU proračunom, ali i  s mogućnostima financiranja projekata iz ESI fondova u razdoblju do kraja 2020. te  natječajima koji se očekuju, kao i vrstama ulaganja, aktivnostima i troškovima prihvatljivima za financiranje. Također izdvajamo i organizaciju konferencije „Pametna sela – probudimo Hrvatsku – primjer Zagrebačke županije“ te Europski inovacijski samit koji je pod predsjedanjem zastupnice Maletić od 26. do 28. studenog održan u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

U vijestima iz Europskog parlamenta posebno ističemo aktivnosti zastupnice Maletić na odboru REGI, kojima se za Republiku Hrvatsku izborila za dodatnih 100 milijuna eura iz Programa potpore reformama, usvajanje njenog amandmana na odboru BUDG, kojim traži prioritetno korištenje sredstvima IPA-e za rješavanje pitanja prekograničnog onečišćenja, te usvajanje njenih amandmana na odboru ECON, kojima je izbrisana mogućnost blokiranja isplata za ugovorene projekte.

Donosimo i najzanimljivije rasprave s plenarnog zasjedanja, posebno one o novopredloženom višegodišnjem proračunu od strane Europske komisije.

Cijeli I’M dostupan je na linku:

 https://issuu.com/ivanamaletic/docs/im_prosinac_2018 

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE