I'M, 25.09.2018.

Početna stranica | Novi broj I’M-a!

Fill 3 Copy 6I'M, 25.09.2018.

Novi broj I’M-a!

Novi broj I’M-a!

Poštovani,

Objavljen je novi broj Informativnog mjesečnika I’M!

U ovom broju zastupnica Ivana Maletić i njena asistentica Tea Japunčić pišu o programima potpore reformama te objašnjavaju zašto nije dobar prijedlog Europske komisije za novi Program potpore reformama od 25 milijardi eura. Zastupnica Maletić je predala amandmane kojima potpuno mijenja način raspodjele sredstava u odnosu na prijedlog Komisije. “Ne možemo raspodjeljivati sredstva prema broju stanovnika i konkurentnosti država članica, nego prema potrebama i kompleksnosti reformi koje države članice trebaju provesti”, istaknula je zastupnica Maletić, zalažući se tako i za znatno veća sredstva za Hrvatsku.

Posebno zanimljiv pregled budućnosti Europe kakvu vide čelnici država članica koji su do sada sudjelovali u raspravama organiziranim u Europskom parlamentu pripremila je Tea Japunčić. Iz ovog pregleda točno možete vidjeti kako razvijenije države, neto uplatiteljice nisu spremne izdvojiti više u proračun EU-a, a manje razvijene države članice koje više dobivaju iz proračuna EU-a nisu spremne prihvatiti smanjenje kohezijske i poljoprivredne politike da bi se financirali novi prioriteti.

Odgovore na često postavljena pitanja o tome koji su projekti dobri, kakvi projekti prolaze na natječajima, je li dovoljno napisati projekt koji tehnički zadovoljava natječajne uvjete, koliko je kvaliteta projekta važna za dobivanje bespovratnih sredstava, jesu li dobro napisani projekti uvijek uspješni i u provedbi, pročitajte u članku zastupnice  Ivane Maletić u kojem su dani savjeti za dobru i kvalitetnu pripremu EU projekta.

Je li Hrvatska spremna za ulazak u Eurozonu pročitajte u članku dr. sc. Davora Galinec, a asistent zastupnice Maletić Benjamin Kardum pripremio je pregled pozicije Hrvatske prema Godišnjaku svjetske konkurentnosti.

Pročitajte i naše redovite rubrike: aktivnosti Ureda, vijesti iz Europskog parlamenta i Plenarno zasjedanje.

 

Cijeli IM dostupan je na linku

https://issuu.com/ivanamaletic/docs/im_rujan_2018

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE