I'M, 25.07.2018.

Početna stranica | Novi broj I’M-a!

Fill 3 Copy 6I'M, 25.07.2018.

Novi broj I’M-a!

Poštovani,

Objavljen je novi broj Informativnog mjesečnika I’M!

Prema ocjeni ekonomskih sloboda Hrvatska je 2018. napredovala te je poboljšala poziciju za 11 mjesta u odnosu na 180 ocjenjenih država. Na razini EU-a još uvijek smo na dnu ljestvice i iza nas je samo Grčka. Nastavimo li s pozitivnim promjenama, o čemu detaljnije u ovom broju pišu zastupnica Ivana Maletić i njen lokalni asistent Benjamin Kardum, pozicija i na razini EU može se značajno popraviti, a dobre ocjene ekonomskih sloboda najbolja su pozivnica investitorima i poduzetnicima.

Hrvatska za sad zaostaje po kvaliteti strukovnog obrazovanja, a posebno po razvijenosti i provedbi cjeloživotnog učenja u odnosu na države članice EU-a. Razvoj novih vještina kroz obrazovni sustav ključno je za poticanje inovacija, povećanje produktivnosti i održivi gospodarski rast  o čemu u ovom broju detaljnije piše lokalna asistentica zastupnice Maletić Tea Japunčić.

Recentno Izvješće o prekomjernom proračunskom manjku i razini duga opće države tijekom razdoblja 2014.-2017. te proljetne ekonomske prognoze Komisije potvrđuju da je Hrvatska na dobrom putu provedbe fiskalne konsolidacije i osnaživanja gospodarskog rasta koje u ovom broju detaljnije analizira prof. dr. sc. Davor Galinec. Također, prof.dr.sc Davor Galinecpiše i o aktualnoj Komisijinoj ocjeni provedbe reforme u Hrvatskoj i novim prijedlozima Specifičnih preporuka iz svibnja ove godine.

U ovom broju možete pročitati i intervju zastupnice Maletić za portal Udruge ”Žene 50+” za kampanju BUDIMO RAVNOPRAVNI koja se provodi pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova.

Fotografija: www.licegrada.hr

Pročitajte i naše redovite rubrike: aktivnosti Ureda, vijesti iz Europskog parlamentai Plenarno zasjedanje.

Cijeli IM dostupan je na linku:

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE