DEMOGRAFSKA POLITIKA, 21.08.2016.

Početna stranica | Maletić: “Siguran posao temelj je naše demografske politike”

Fill 3 Copy 6DEMOGRAFSKA POLITIKA, 21.08.2016.

Maletić: “Siguran posao temelj je naše demografske politike”

Uz gospodarski rast i razvoj i nova radna mjesta, demografska obnova ključna je tema našeg programa. Bez demografske obnove nema dugoročnog i održivog razvoja Hrvatske, a bez gospodarskog rast i novi radnih mjesta nema demografske obnove.

Naša demografska politika temelji se na sigurnim radnim mjestima za mlade, stambenom zbrinjavanju i mjerama subvencioniranja kamata za kupnju stana ili izgradnju kuće, dostupnim dječjim vrtićima, s prihvatljivim cijenama i prilagođenim radnim vremenom, školama s organiziranim boravkom i prehranom za djecu, mogućnosti fleksibilnog radnog vremena i rada od kuće za roditelje.

Uz ove ključne promjene u društvu koje su temelj demografske politike u našem programu predvidjeli smo i mjere kojima dodatno pokazujemo da su nam djeca na prvom mjestu i naš ulog u budućnost. Zbog toga ćemo delimitirati roditeljske naknade i drugih šest mjeseci te tako omogućiti da jedan od roditelja za vrijeme roditeljskog dopusta prima naknadu u visini pune plaće. Uvest ćemo status roditelja odgojitelja u obiteljima s četvero djece koji će imati pravo na plaću. Jednokratnu naknadu za novorođenče povećat ćemo na 7.500 kuna. Dodatan trošak za ove mjere u proračunu je milijardu kuna. Za nas su obitelji s djecom i kvalitetno obrazovanje pitanje opstanka Hrvatske i zato ćemo dodatne prihode u proračunu koji će biti rezultat gospodarskog rasta usmjeriti upravo u ove prioritete.

Uvest ćemo nižu stopu PDV-a za dječju hranu i pomagala. Vodit ćemo cjelovitu politiku skrbi o djeci u sklopu koje ćemo revidirati doplatak za djecu, kao i sustav poreznih olakšica za obitelji s djecom jer postojeći sustav kroz olakšice u sklopu poreza na dohodak dovodi u neravnopravan položaj djecu u obiteljima roditelja s nižim dohocima u odnosu na roditelje s višim dohocima.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE