VISITORI, 20.03.2019.

Početna stranica | Maletić: “Mašta ne poznaje godine i snovi nemaju granica, znanje je jedina vrijednost koju vam nitko ne može oduzeti”

Fill 3 Copy 6VISITORI, 20.03.2019.

Maletić: “Mašta ne poznaje godine i snovi nemaju granica, znanje je jedina vrijednost koju vam nitko ne može oduzeti”

U utorak, 20. ožujka u #EP ugostili smo pobjednike natječaja za izradu slikovnice/stripa Upoznajmo zajedno Europsku uniju, tim “Gimnazijalci Gospić” iz Gimnazije Gospić ( Lea Prtenjača, Ema Filipović, Ivana Suknaić, Hela Radović, Ivana Štimac, Ana Mataija i profesor Josip Galešić kao mentor) i tim “Ekipa” iz Srednje škole Krapina (Juraj Obrež, Nikola Vuzem, Luka Škrlec, Lara Cizel, Sandra Majsec, Petra Sučić, Lea Kovačec i profesorica Vesna Pušelj kao mentorica) te smo im podijelili priznanja.

Tim “Gimnazijalci Gospić” svojom slikovnicom pod nazivom ‘Put do zajedništva’ prenosi poruku o ujedinjenju preko dječaka koji putovanjima u Nizozemsku, Belgiju, Luksemburg, Njemačku, Italiju i Francusku skuplja zvijezde kako bi ih ujedinio da svijetle jače od drugih zvijezda, prikazali su i ljepotu različitosti prvih država članica kroz prepoznatljive simbole koji se mogu vezati uz svaku od država (tulipan, čokolada, baguette, kroasan, perec, pizza). Vidjevši kako spojene, zvjezdice država osnivačica sjaje, ostatak današnjih članica EU odlučuje se pridružiti kako bi zajedno, ujedinjeni u različitosti, bili snažniji i uspješniji. “Ekipa” svojim stripom prikazuje dječaka koji se našao u paralelnom svijetu, u kojem ne postoji demokracija, gdje ljudi nemaju pravo glasa, ispunjen mržnjom i ljudskom pohlepom za vlašću, u kojem nema mjesta koje možeš nazvati domom, gdje se ne brine o okolišu, ali povratkom u realnost shvati da je paralelni svijet zapravo prikaz izgleda Europe u slučaju raspada EU-a. Strip prenosi glavne poruke o ulozi EU-a kao čvrste zajednice utemeljene na jedinstvu, očuvanju mira, slobode i sigurnosti.

Još jednom se želim zahvaliti mladima, školama, učiteljima i učiteljicama na sudjelovanju i dostavljenim radovima koji su dokazali da imamo nadarene mlade s iznimnom maštom, kreativnosti i znanjem o EU.

Nadamo se da će ova inicijativa biti poticaj za nastavak kreativnog stvaralaštva naših mladih pojedinaca i timova uz mentorstvo njihovih vrijednih profesora.

Pobjedničku slikovnicu možete pronaći na poveznici https://bit.ly/2JqXXVM , a strip na https://bit.ly/2TWncmV

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE