ŠIBENIK, 07.04.2018.

Početna stranica | Maletić: ”Iza 2020 dobit ćemo novih 10 milijardi eura i zato je važno učiti o EU projektima”

Fill 3 Copy 6ŠIBENIK, 07.04.2018.

Maletić: ”Iza 2020 dobit ćemo novih 10 milijardi eura i zato je važno učiti o EU projektima”

Nakon što smo educirali 106 mladih u sklopu programa #mojeuprojekt koji je trajao četiri mjeseca te su mladi podijeljeni u 8 grupa pripremili 10 projektnih prijedloga spremnih za prijavu na natječaje, pripremili smo radionice na kojima želimo sve zainteresirane poduzetnike, mlade, poljoprivrednike, inovatore, znanstvenike, službenike i ostale, upoznati s osnovama pripreme EU projekata i mogućnostima financiranja iz ESI fondova do 2020 te s očekivanjima u budućnosti, nakon 2020.

Prvu radionicu smo na poziv direktora poduzetničke zone Podi Jakova Terzanovića odlučili održati u šibenskom inkubatoru kako bismo pomogli vratiti edukacijske aktivnosti te potaknuti poduzetnike, ali i javni sektor na nastavak rada na EU projektima.

Radionica je održana 6. travnja u vremenu od 17h do 20h i 7. travnja od 9.30h do 12h.

Polaznike smo upoznali s mogućnostima financiranja projekata iz EU fondova i pravilima pripreme projektnih prijedloga za apliciranje na EU natječaje.

Dva dana nije dovoljno vremena za naučiti pripremati projekte, ali je dovoljno za dobiti osnovna znanja o tome što je sve moguće financirati i koji su koraci u pripremi projekta.

Na radionici smo prošli ciljeve koji se ESI fondovima trebaju ispuniti, osnovne principe kohezijske politike i budućnost.

Iza 2020 dobit ćemo gotovo istu omotnicu od 10 milijardi eura i zato je važno učiti kako se projekti pripremaju, ali i aktivno se uključiti u definiranje novih strateških dokumenata kojima kažemo na što ćemo novce potrošiti. Oni moraju biti odraz vaših potreba s kriterijima prilagođenim vama.

Bez zajedničkog rada opet ćemo imati operativne programe koji financiraju područja za koja nema interesa.

Prošli smo i najvažnije dijelove projekta te najčešće pogreške zbog kojih se gube bodovi, pokazali primjere uspješnih projekata, kako se popunjavaju osnovni obrasci te koji su natječaji trenutno otvoreni i koji su u najavi.

Pripremamo novu knjigu o EU projektima u kojoj ćete moći pronaći sve “tips and tricks” za dobru pripremu i provedbu projekata.

Obići ćemo sve županije, zovite i javite se ako želite da dođemo u vaš grad.

Pozdrav prekrasnom Šibeniku i vrlo aktivnim i zainteresiranim sudionicima naše radionice u šibenskom poduzetničkom inkubatoru. Sudionici su bili iz različitih područja od predstavnika općina, poduzetnika, konzultanata do udruga i javnog sektora.

Hvala vam na dolasku i pratite nas dalje.

slika-zaslona-2018-12-19-u-14-11-25
I’M studeni / prosinac 2018.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
slika-zaslona-2018-12-19-u-14-11-25
I’M studeni / prosinac 2018.

Informativni mjesečnik Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE