SESVETE, 21.08.2016.

Početna stranica | Maletić: “Hrvatska mora biti ispred svih novih članica EU!”

Fill 3 Copy 6SESVETE, 21.08.2016.

Maletić: “Hrvatska mora biti ispred svih novih članica EU!”

Potpredsjednica HDZ-a Ivana Maletić u Sesvetama je u subotu, 20. kolovoza sudjelovala na predstavljanju HDZ-ove pobjedničke liste u II. izbornoj jedinici:

“Ponosna sam što sam danas među vama i što sam na ovoj jakoj, snažnoj, pobjedničkoj listi u drugoj izbornoj jedinici. Čestitam svim mojim kolegama i kolegicama i ponosim se njima. Ovim što su rekli i kako su vam se predstavili pokazali su koliko duboko osjećaju probleme i izazove koji su ovdje – na lokalnoj razini, ali i u čitavoj Hrvatskoj, oni znaju koliko je puno posla pred nama. Pokazali su isto snagu i odlučnost, pokazali su vjeru u to da Hrvatska može i mora bolje i da možemo biti najbolji. Moramo vjerovati u sebe i biti ambiciozni, postavljati visoke ciljeve. Pitali su me često vezano uz naš program: „Puno je toga u programu, puno ste ciljeva postavili. Hoćete li vi to sve provesti? Može li se to?“ Naravno da se može kad se hoće. Moramo biti ambiciozni u postavljanju ciljeva”, kazala je potpredsjednica Maletić.

Maletić je istaknula kako hrvatska Vlada ne smije biti 6. najgora vlada svijeta kao 2015. sa Milanovićem:

“Mediokriteti ne mogu Hrvatsku iznijeti naprijed. Hrvatska pripada među najrazvijenije države članice. Hrvatska mora biti ispred svih novijih država članica, država koje su nam u okruženju, a ne zadnja. Hrvatskoj sigurno nije budućnost da nas ovu godinu prestigne i Rumunjska. Kako to možemo promijeniti? Zajedno! Mi kad se okupimo zajedno, postavimo jasan cilj, ne postoji nitko na svijetu tko može zaustaviti naš narod i našu državu!”, zaključila je Maletić.

Predsjednik HDZ-a mr.sc. Andrej Plenković kazao je kako će upravo ova izborna jedinica biti odlučujuća u stjecanju pobjede:

“Slogan „Vjerodostojno“ nije tu slučajno. Moj slogan u europskim aktivnostima bio je „Vjerodostojno za europsku Hrvatsku“ – sve što smo radili u tom smo kontekstu ispunili: odnijeli dvije pobjede, pokazali se najaktivnijima i najkorisnijima za hrvatske interese. Upravo to je ono što želim od HDZ-a i naših partnera. HDZ je zahvaljujući mudrosti prvoga predsjednika dr. Franje Tuđmana bio predvodnik u ostvarivanju strateških interesa. Na našoj je generaciji da napravi daljnji iskorak: i kada je riječ o demokratskoj kulturi, toleranciji i dijalogu u našem društvu, poštivanju ljudskih prava, ali i onom najbitnijem – gospodarskom rastu i razvoju”, kazao je predsjednik.

Govoreći o gorućem problem poljoprivrednika, predsjednik je istaknuo kako ih je bilo 100.000 više 2011. u odnosu na 2016.:

“Tu je prostor – posebno mislim na Bjelovarsko-bilogorsku županiju, Koprivničko-križevačku županiju, ali i onu Zagrebačku. Fokus na poljoprivredu i radna mjesta mora biti naš prioritet. Ljudi koji će u ovoj vladi sudjelovati imat će izborni i politički legitimitet – bit će stručni i vjerodostojni. To je naša najvažnija politička poruka!”

Predsjednik Plenković istaknuo je kako HDZ na ovim izborima ima ambiciozne ciljeve, ali i dovoljno znanja i komparativnog iskustva te dovoljno načina da iskoristi sve prednosti članstva u Europskoj uniji. Mnogo više nego SDP-ova vlada koja se nije snašla u prvim godinama članstva, propustila je prilike, ideološki je dijelila hrvatsko društvo – od ukidanja pokroviteljstva Hrvatskog sabora nad komemoracijom u Bleiburgu, pa do onog više „lex Milanović“ nego „lex Perković“. Tu je Hrvatska izgubila vjerodostojnost među našim partnerima. HDZ kao odgovorna i najveća stožerna i državotvorna stranka to nikad ne bi napravila – niti će to dopustiti.

“Napravimo korak dalje od prošlogodišnjeg rezultata i neka doprinos II. izborne jedinice bude ključan za našu ukupnu pobjedu 11. rujna”, zaključio je predsjednik Plenković.

Zamjenik predsjednika HDZ-a (i 14. na listi za II. izbornu jedinicu) Milijan Brkić istaknuo je kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo biti na listi HDZ-a.

“Bio bih ponosan i da sam 114. na ovoj listi. Pred sobom imate ljude koji znaju i mogu promijeniti negativne trendove u pozitivnom smjeru. Sve na ovoj listi veže činjenica da želimo bolju i kvalitetniju Hrvatsku. Podsjetit ću na riječi dr. Tuđmana: „Imat ćemo onakvu Hrvatsku i biti će naša, onakva kakvu je sami želimo“, zaključio je zamjenik predsjednika Brkić.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE