KONFERENCIJA, 30.01.2019.

Početna stranica | KONFERENCIJA „The impact of Digital and Artificial Intelligence on audit and finance professionals: harnessing the opportunities of disruptive technologies“

Fill 3 Copy 6KONFERENCIJA, 30.01.2019.

KONFERENCIJA „The impact of Digital and Artificial Intelligence on audit and finance professionals: harnessing the opportunities of disruptive technologies“

Zastupnica Maletić sudjelovala je 30. siječnja, u hotelu Renaissance u Bruxellesu, na konferenciji «The impact of Digital and Artificial Intelligence on audit and finance professionals: harnessing the opportunities of disruptive technologies», koju su organizirali Udruženje ovlaštenih certificiranih računovođa (ACCA – eng. the Association of Chartered Certified Accountants) i konzultantsko-revizorska kompanija Ernst & Young (EY).

Kao ključni govornik konferencije, zastupnica je svojom prezentacijom upoznala sudionike s pojmom umjetna inteligencija te je istaknula njezinu ključnu ulogu u našoj budućnosti. Umjetna inteligencija naveliko mijenja sve segmente našeg društva i svakodnevno se susrećemo s njezinim primjerima: prepoznavanje govora i slika, samovozeća vozila, sustavi automatskog prevođenja, osobni asistenti na pametnim telefonima itd.

Revizori i financijski stručnjaci sve se više u svome radu koriste tehnologijama umjetne inteligencije, koja potiče razvoj novih vještina, sposobnosti i znanja te optimizira njihovo vrijeme, neposredno pridonoseći pružanju kvalitetnijih revizija.

EU je na vrijeme prepoznala važnost i potencijal umjetne inteligencije te je u novom sedmogodišnjem proračunu osigurala veća sredstva za njezin razvoj. Uspostavom prvog programa Digitalna Europa predviđeno je ulaganje u iznosu od 9,2 milijarde eura u područje digitalizacije, od čega je 2,5 milijarde namijenjeno razvoju umjetne inteligencije.

Europski parlament donio je Rezoluciju s preporukama Komisiji o pravilima građanskog prava o robotici, u kojoj zastupnici traže od Komisije da predloži pravila o robotici i umjetnoj inteligenciji kako bi se u potpunosti iskoristio njihov gospodarski potencijal.

 

https://issuu.com/ivanamaletic/docs/the_impact_of_digital_and_artificia 

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE