KONCERT, 04.12.2017.

Početna stranica | „Klinci s Ribnjaka“ u Bruxellesu 5-6. prosinca

Fill 3 Copy 6KONCERT, 04.12.2017.

„Klinci s Ribnjaka“ u Bruxellesu 5-6. prosinca

Na poziv sedmero hrvatskih EU zastupnika – Biljane Borzan, Ivane Maletić, Željane Zovko, Ivana Jakovčića, Ivice Tolića, Joze Radoša i Tonina Picule Dječji zbor iz Zagreba „Klinci s Ribnjaka“ boravit će  u Bruxellesu od 4.-6. prosinca.

Tom prilikom posjetit će Europski parlament, gdje će se imati prilike družiti i s hrvatskim europarlamentarcima, ali i  održati svoj božićni koncert u okviru turneje „Djeca Hrvatske djeci Europe“ koja traje od 2011. godine.  Koncert će se održati u utorak, 5. prosinca,  u kazalištu za mlade Bronks, u samom centru Bruxellesa. Publiku koja će doći na koncert „Klinci“ će obradovati božićnim  programom s hrvatskim i međunarodnim hitovima i tradicionalnim pjesmama za sve generacije.  Uz „Klince s Ribnjaka“  i zbor mladih „Ex Klinci“  tradicionalno nastupa  orkestar  maestra Alana Bjelinskog, sastavljen od ponajboljih hrvatskih glazbenika, kao i odrasle pjevačke zvijezde, poput Davora Gopca, Ksenije Erker i Ricarda Luquea.

Zbor „Klinci s Ribnjaka“ koji djeluje preko trideset godina,  jedan je od najpoznatijih i najnagrađivanijih dječjih zborova u Republici Hrvatskoj,  kojem je dvanaest puta dodijeljena najprestižnija godišnja hrvatska glazbena nagrada – strukovna nagrada „Porin“.   Unutar ciklusa „Djeca Hrvatske djeci Europe“ od 2010-2017. godine održan je niz  koncerata  diljem Europe – u Ljubljani, Rimu, Beču, Budimpešti, Pragu i Prištini, Sarajevu, Bratislavi i Skopju.

Budući da se radi o projektu koji doprinosi promociji Hrvatske kao najmlađe članice europske obitelji, ali i  međusobnom upoznavanju djece zemalja Europe i svijeta, ravnateljica zbora, gđa Nensi Atanasov Premelč izuzetno je ponosna i zahvalna hrvatskim Europarlamentarcima koji su omogućili da se ovaj koncert održi u adventsko doba u samom srcu Europske unije. Budući da se radi o desetom koncertu iz ciklusa „Djeca Hrvatske djeci Europe“, to je i kruna njenih napora da predstavi hrvatsku glazbu europskoj publici, ali i promovira dječje amatersko pjevanje i stvaralaštvo izvan granica Republike Hrvatske.

„Djeci, ali i odraslim glazbenicima iz orkestra, kao i pjevačima, bit će  velika čast i veselje posjetiti europske institucije i upoznati se s radom hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.  Nadam se da ćemo našim koncertom opravdati njihovo povjerenje i poziv u Bruxelles“.

Koncert se održava uz  pokroviteljstvo i podršku hrvatskih europarlamentaraca, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva kulture, Turističke zajednice Grada Zagreba, kao i Hrvatske turističke zajednice te predstavništva u Bruxellesu.

naslovnica
I’M listopad 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
naslovnica
I’M listopad 2018.

Posebno izdanje informativnog mjesečnika Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE