NOVA TV, 02.08.2014.

Početna stranica | Iz Medija | Maletić: “Vlada nema viziju i planove za Hrvatsku do 2020.”

Fill 3 Copy 6NOVA TV, 02.08.2014.

Maletić: “Vlada nema viziju i planove za Hrvatsku do 2020.”

Vlada je konačno predstavila javnosti prijedloge strateških dokumenata (operativnih programa) temeljem kojih bismo trebali trošiti sredstva EU fondova koja su nam dodijeljena za razdoblje 2014-2020.

Zastupnica Maletić već duže vrijeme upozorava Vladu da nije pripremila, u suradnji sa svim segmentima društva, nacionalne strateške dokumente iz kojih se vidi kako se Republika Hrvatska namjerava pozicionirati na europskom tržištu u sljedećem sedmogodišnjem razdoblju, koji su naši nacionalni ciljevi i prioriteti. Europski fondovi su samo jedan od izvora financiranja koji bi trebao pridonijeti ispunjavanju nacionalnih ciljeva.

Vlada nema viziju i planove za Hrvatsku do 2020 i zato nema niti odgovora na pitanje Europske komisije o tome što bi od svega što je Hrvatskoj potrebno financirali iz europskih fondova. Nedostatak vizije, usmjeravanja na bitno i kontinuiranog rada trajni su problemi ove Vlade koja propušta sve prilike za rast i razvoj. 2014. će biti gora i od najlošijih prognoza, pad neće biti 0,5 posto BDP-a već gotovo duplo veći – 0,9 posto. Proračun je u problemima, deficit izvan kontrole, dug raste galopirajućom brzinom. Žalosno je da još uvijek nema ozbiljnih pomaka u pripremi projekata za korištenje EU fondova. Vlada govori o projektima koji su u pripremi još od 2010. godine. Njihovu pripremu su usporili, a novih niti nema na vidiku. Hrvatska je trebala biti preplavljena pripremom projekata od 2012. i provedbom onih pripremanih ranije. Još uvijek 200 milijuna eura IPA sredstava – sredstva iz razdoblja prije ulaska u EU, čeka na ugovaranje, o trošenju da ne govorimo. Navedeno je za Novu TV komentirala zastupnica.

Cijeli prilog možete pogledati na videozapisu.

 

play

Video

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE