IZ SRCA EUROPE, 01.03.2018.

Početna stranica | Iz Medija | Maletić: „Potrebno je zadržati jakima postojeće prioritete, a posebno kohezijsku i poljoprivrednu politiku“

Fill 3 Copy 6IZ SRCA EUROPE, 01.03.2018.

Maletić: „Potrebno je zadržati jakima postojeće prioritete, a posebno kohezijsku i poljoprivrednu politiku“

Zastupnica Ivana Maletić gostovala je 1. ožujka u emisiji Iz srca Europe s asistentima i suradnicima Alenom Halilovićem i Domagojem Badžimom. Zastupnica Maletić osvrnula se na promjene EU proračuna nakon 2020. i posljedice koje će nastati izlaskom Velike Britanije iz EU. „Izlaskom VB iz EU proračun će biti manji, osim ako se taj nedostatak prihoda koji će nastati ne kompenzira novim porezima koji će biti uvedeni na razini Unije, protiv čega se čitavo vrijeme postavljamo i ne želimo nove porezne namete, ili povećanjem uplata država članica temeljem razine razvijenosti odnosno udjela u BDP-u“, kazala je zastupnica.

Govoreći o novim prioritetima koji se žele financirati iz europskog proračuna zastupnica je istaknula kako je puno izazova pred svima nama te je potrebno donijeti dobru odluku oko pitanja kako financirati nove prioritete, a istovremeno zadržati jakima postojeće politike, posebno kohezijsku i poljoprivrednu politiku.

Više o proračunu EU, najnovijoj Strategiji proširenja na Zapadni Balkan te ključnim porukama za Hrvatske susjede, kao i prihvatljivost sufinanciranja aktivnosti ugradnje liftova iz fondova EU možete pogledati u emisiji Iz srca Europe.

 

play

Video

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE