HTV, 30.09.2014.

Početna stranica | Iz Medija | Maletić: “Investitorima treba sigurno poslovno okruženje”

Fill 3 Copy 6HTV, 30.09.2014.

Maletić: “Investitorima treba sigurno poslovno okruženje”

Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić gostovala je u ponedjeljak, 29. rujna u emisiji Otvoreno na HRT1.

Hoće li premijerov posjet SAD-u privući velike investitore u Hrvatsku ili je to još jedno promašeno putovanje o trošku poreznih obveznika? Što moramo učiniti da privučemo velike korporacije? Zašto u ovoj zemlji nitko ne gradi tvornice? O tome su u zastupnicu Maletić govorili Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta (SDP); Boris Cota, predsjednik Savjeta za gospodarstvo predsjednika Republike te Mate Rimac, inovator.

Zastupnica Maletić govoreći o gospodarskom programu HDZ-a kazala je kako su u središtu tog programa mali i srednji poduzetnici kojima će se pružiti maksimalna potpora kako bi mogli izići na strana tržišta i svojim primjerom pokazati kako se u Hrvatsku isplati investirati. Ako naši poduzetnici nisu spremni investirati, ne možemo očekivati da će nam strani investitori vjerovati. Investitorima treba stvoriti povoljno i sigurno poslovno okruženje.

Zastupnica je ukazala na nedostatke sustava koji se mijenja iz dana u dan i stvara veliku nesigurnost. Hrvatska ima Vladu koja ne zna što hoće i time nas je dovela u situaciju da nam je BDP u padu već jedanaesti kvartal zaredom.

Podsjetimo da je zastupnica Maletić prošle godine diljem Hrvatske održala savjetovanja o mogućnostima korištenja EU fondova za poduzetnike, a u Zagrebu je na tu temu u travnju održana i posebna konferencija. Tom prigodom Ured zastupnice u Europskom parlamentu izdao je i posebnu brošuru koja poduzetnicima predstavlja prilike koje im stoje na raspolaganju, a istovremeno donosi i primjere pozitivne prakse iz drugih država članica. Publikacija “Poduzetnici pred izazovom korištenja EU fondova” dostupna je na ovdje.

 

play

Video

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE