SLOBODNA DALMACIJA, 26.05.2015.

Početna stranica | Iz Medija | HDZ: Zar se čudite ocjeni Bilda?

Fill 3 Copy 6SLOBODNA DALMACIJA, 26.05.2015.

HDZ: Zar se čudite ocjeni Bilda?

Iz HDZ-a su u ponedjeljak prozvali Vladu jer je, ocjenjuju, bezidejna i ležerna, a administrativnim barijerama zatvara vrata i stvara nestabilno i nesigurno okružje koje tjera investitore i poduzetnike, te loše koristi dostupne izvore financiranja, poput fondova EU-a.

“Imamo otvorene izvore financiranja, ali nemamo ni jedan ozbiljniji projekt niti poduzetnički pothvat, jer su svima zatvorena vrata za investicije i projekte. Nisu riješene administrativne barijere, a Vlada ne radi na potrebnim reformama”, rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić na konferenciji za novinare sazvanoj u povodu napisa u njemačkom “Bild am Sonntagu”.

Taj je list, pozivajući se na povjerljivu analizu Europske komisije, objavio da Hrvatskoj, kao i Grčkoj, prijeti bankrot.

Poruke koje su u Bildu objavljene, ističe Maletić, jasno su bile objavljene i od strane Europske komisije, MMF-a, Svjetske banke i drugih koji su ukazivali na katastrofalno stanje u Hrvatskoj te podsjeća na upozorenja Vladi da se uspješnim korištenjem europskih fondova dolazi sigurno do gospodarskog rasta.

“Gdje je Hrvatska? Prognoze kretanja gospodarskog rasta za 2015. godinu je 0,2 do 0,3 posto, što je dno ljestvice europskih država članica, a još su poražavajuće dugoročne prognoze”, rekla je Maletić.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE