IZ SRCA EUROPE, 22.03.2018.

Početna stranica | Iz Medija | Gostovanje u emisiji Iz srca Europe

Fill 3 Copy 6IZ SRCA EUROPE, 22.03.2018.

Gostovanje u emisiji Iz srca Europe

Zastupnica Ivana Maletić gostovala je 22. ožujka u emisiji Iz srca Europe. Uz zastupnicu Maletić u emisiji su sudjelovali i zastupnica Ruža Tomašić te hrvatski predstavnici u Odboru regija Nikola Dobroslavić, Bruno Hranić i Vojko Obersnel.

Povod ove emisije bilo je 128. plenarno zasjedanje Odbora regija gdje su glavne teme kohezija, proširenje, migracije s posebnim naglaskom na gradove i regije kao i program potpore strukturnim reformama.

Govoreći o kohezijskoj politici i očekivanjima novog višegodišnjeg financijskog okvira nakon Brexita za gradove i regije zastupnica Maletić istaknula je kako je pozicija Europskog parlamenta takva da sredstva za kohezijsku politiku moraju ostati na istoj razini kao što su i u sadašnjoj omotnici. “Bez obzira na sve scenarije i eventualna smanjenja sredstava za kohezijsku politiku, države koje su manje razvijene i kojima treba značajna pomoć za sustizanje ostalih će imati iste omotnice, a tu su sigurno Hrvatska, Bugarska i Rumunjska”, kazala je zastupnica.

Kao EPP-ova izvjestiteljica u sjeni za prijedlog Uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o izmjeni Uredbe radi povećanja financijske omotnice programa potpore strukturnim reformama i izmjene njegova općeg cilja, zastupnica je naglasila njegovu važnost kojim se financijska omotnica programa povećava sa 142,8 milijuna eura na 222,8 milijuna eura. “Važno je naglasiti da su države već do sada u 2018. predale zahtjeva za reformama i projektima reformi u vrijednosti preko 132 milijuna eura, znači već u 2018. je potrošeno sve što je u ranijoj omotnici alocirano te zato trebaju dodatna sredstva i trebamo biti ponosni jer je Hrvatska Vlada 2017/2018 predložila 17 projekata i zahtjeva za pomoć za projekte reformi ukupne vrijednosti 2,3 milijuna eura”, zaključila je zastupnica.

Više o navedenim temama kao i pripremama grada Rijeke koji će 2020. biti europski grad kulture možete pogledati u emisiji Iz srca Europe.

play

Video

5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Komentari

Nema komentara. Budi prvi/a koji će komentirati članak.
leave-comment-icon

Ostavi komentar

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
5-godina
Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru

Knjiga „Pet godina Republike Hrvatske u europskom semestru“, urednice i …

PRELISTAJTE ČASOPIS

Slijedeća radionica #mojeuprojekt

SVI

30

PON

Praktični rad u grupama (1.dio)

POGLEDAJ SVE RADIONICE